Çocuklar 'Müzede Barış için Müzik!' konseri verecek

Çocuklar "Müzede Barış için Müzik!" konseri verecek. 31 Mayıs'taki bu konser, sezon kapanışı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pera Müzesi’nin, Barış İçin Müzik Vakfı iş birliğiyle başlattığı "Müzede Barış için Müzik!" adlı konser serisinin bu sezon gerçekleşecek son konseri 31 Mayıs Çarşamba günü. Barış İçin Müzik Vakfı’nın evrensel müzik eğitimi verdiği çocuk ve gençlerin farklı temalardaki konserlerinden oluşan bu etkinlik serisi sanatın her çocuk için erişilebilir olması fikrinden yola çıkıyor.

İstanbul, Edirnekapı’da, imkânları sınırlı çocuk ve gençlere ücretsiz müzik eğitimi sağlayan vakıf, bugüne dek eğittiği 6.000 çocuk arasından yaylı müziğe odaklanan geleceğin müzisyenlerine ağrılık veriyor. Genç sanatçıların barışın sesini müzikle duyurduğu bu konser serisi, her ayın son “Genç Çarşamba”sında düzenleniyor. Vakfın oluşturduğu programa katılan 7-20 yaş arasındaki çocuk ve gençler burada kendilerine sağlanan enstrüman ve eğitmenlerle çok sesli evrensel müzik eğitimi alıyor.

BARIŞ İÇİN SENFONİ

Konserin programında yer alan eserler şöyle: Wolfgang Amadeus Mozart -Overture from Die Entführung aus dem Serail (The Abduction from the Seraglio), K.384 Joseph Saint-Georges - Symphony No.2 in D Major, Op. 11 Johann Strauss II - Kaiser-Walzer, Op. 437 (Emperor Waltz)

Müze'de Barış için Müzik konseri Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu’ndan derlenen “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” sergi katında saat 19.30'da düzenlenecek. Konserin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.