Harun Kolçak kimdir?

Kanser tedavisi gören pop müzik şarkıcısı Harun Kolçak, hayatını kaybetti. Lise yıllarında müziğe başlayan Kolçak, son olarak 2012'de albüm çıkarmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinema sanatçı Eşref Kolçak'ın oğlu olan Harun Kolçak, 15 Temmuz 1955'te dünyaya geldi. Kolçak, müzik çalışmalarına Saint Benoit Fransız Lisesi'nde okurken, bas gitar çalarak başladı. Lise eğitimini yarıda bırakan Kolçak, profesyonel müzik çalışmalarına atıldı. Kolçak, Erkin Koray'ın "Tutkusu" albümünde bas gitar çaldı.

ONNO TUNÇ ORKESTRASI'NDA SOLİSTLİK YAPTI

1978'de, "Silahlıpoda Ritm 68" orkestrasına bas gitarist olarak katılan Kolçak, askerlik dönüşü caz müziğe yöneldi ve Aydın Esen, Neşet Ruacan, Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi isimlerle çalıştı. Onno Tunç'tan teklif alan Harun Kolçak, 7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası'nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yaptı. Kolçak, Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması” ve “Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması”nda ödüller aldı.

Harun Kolçak hayatını kaybettiHarun Kolçak hayatını kaybetti

Kolçak, 1991’de Onno Tunç ile ortak yaptığı “Beni Affet” albümü ile büyük çıkış yakaladı. Albümlerindeki şarkıların çoğunun söz ve müziğinde imzası bulunan Kolçak, başka sanatçılara da pek çok eser vermiştir. 1996’da Litvanya’da 13 ülkenin yer aldığı “Müzikos Festivalis 96”ya katılan Kolçak, “En İyi İkinci Şarkıcı” seçildi.

'ÖLÜM HAYATTA BİRÇOK ŞEYE ANLAM KATIYOR'

Kolçak, 2012'de "Yeniden Doğuyorum" isimli solo albümünü çıkardı. Kolçak, Ekim 2013'te "Harun Kolçak&Rock Off" isimli grubunu kurdu. Can Güney, Yusuf Tunceli ve Orkun Gezer'in de yer aldığı grup, ilk performansını Okan Bayülgen'in "Makina Kafa" isimli programında sergiledi. ,

2014 yılında yakalandığı prostat kanseri teşhisi konulan Harun Kolçak ameliyat oldu. Hastalığının ardından “Ölüm hayatta birçok şeye anlam katıyor. Ölümsüz olsaydık, birbirimize değer vermezdik” şeklinde açıklama yapan Kolçak, daha sonra kanseri yendiğini söyledi.

Hastalığı tekrarlayan Kolçak, 22 Haziran 2017'de hastaneye kaldırıldı. Yeniden ameliyat olan Harun Kolçak, yoğun bakımda tedaviye alındı. Kolçak'ı ziyaret eden dostları, bilincinin açık olduğu fakat sadece gözüyle tepki verebildiğini söylediler. Kolçak, 19 Temmuz 2017 günü hayatını kaybetti.