Mustafa Akyol Malezya'da gözaltına alınıp bırakıldı

Mustafa Akyol bir forumda konuşmacı olarak gittiği Malezya'da gözaltına alınıp 18 saat sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci-yazar Mustafa Akyol Malezya'da gözaltına alınıp 18 saat sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. “Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam Arasındaki Ortaklıklar” başlığı altında düzenlenen bir forumda bu ülkeye giden Akyol'un dün gece, "Şeriat kanunlarına aykırı dinsel çalışmalarda bulunduğu" iddiasıyla gözaltına alındığını öğrenildi. 18 saat süren sorgunun ardından serbest bırakıldıktan sonra sosyal medya hesabında açıklama yapan Akyol, "18 saat gözaltında kaldıktan sonra özgürüm" diyerek kendisi için dua eden herkese teşekkür etti.

'KAVAKÇI ARADI' İDDİASI

T24'te yer alan haberde gözaltı nedeniyle ertelenen forumun daha sonra iptal edildiği Akyol’un da yaşananların ardından ülkeden ayrıldığı belirtildi. Haberde ayrıca geçen Temmuz ayında Malezya'ya büyükelçi olarak atanan Merve Kavakçı'nın, söz konusu gözaltı işleminin ardından Malezyalı yetkililerle iletişime geçerek Akyol'un serbest bırakılmasını istediği iddia edildi.