İMO ihraçlardan sorumlu tutulan rektöre ceza talebini reddetti

İMO, KHK ile ihraçlardan sorumlu tutulan rektöre ceza talebini reddetti: Tespiti mümkün değil.

Google Haberlere Abone ol

Nurettin Öztatar

DUVAR - TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, Barış İçin Akademisyenler’in üniversitelerden ihraç edilmesinden sorumlu olan mühendis-rektörlerin cezalandırılması talebini reddetti.

Sürgün edildiği Muş Alpaslan Üniversitesi’ndeyken KHK ile ihraç edilen Deniz Kimyon, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen’i  İnşaat Mühendisleri Odası'na (İMO) şikayet etti.

'TESPİTİ MÜMKÜN DEĞİL'

Kimyon'un Gönen’i görevinden sorumlu tutarak cezalandırılmasını istediği başvurusunu değerlendiren İMO Yönetim Kurulu iddia edilen fiilin disiplin suçu olup olmadığının İMO tarafından tespitinin mümkün olmadığına karar verdi. Kurul, yargı süreçlerini tamamlanmasını ardından konunun yeniden değerlendirileceğini belirtti.

Kararı sosyal medya hesabından değerlendiren Deniz Kimyon, “KHK’larla gayri-hukuki biçimde kamu görevinden ihraç edilmemizde bizzat sorumlu olan rektörlerden mühendis ünvanına sahip olanları ilgili odalarına bildirerek, cezalandırılmalarını talep ettim” dedi.

'HUKUKİ SÜREÇ NE ZAMAN BİTECEK'

İMO Genel Merkezi'nin kararını 'hayal kırıklığı' olarak değerlendiren Kimyon, şu ifadeleri kullandı: “Bu yönetim kurulunun ihraçlarla ilgili hukuki süreç acaba ne zaman bitecek, herhangi bir öngörüsü var mı? İhraç edilen mühendis-mimar-şehir plancıları için ne yapıyorlar? Yetkileri TMMOB tüzeleri ve ilkeleri ile açık iken, bu rektörleri cezalandırmayarak açıkça bizlerin yaşadığı sorunların siyasi sorumluluğunu aldıklarını, şimdilik buradan ifade etmek istiyorum.”

Etiketler rektör ceza ret ima