Çulhaoğlu: Gülen'i eleştirdim Osman Gökçek programımı yapmadı

Atilla Taş ve Murat Aksoy'un da sanıkları arasında yer aldığı FETÖ'nün medya yapılanması davasında ilk duruşma görülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "FETÖ medya yapılanmasını oluşturdukları" iddiasıyla yargılanan ve aralarında Atilla Taş ile Murat Aksoy'un da bulunduğu 12'si tutuklu 13 sanığın 'darbeye teşebbüs' suçundan yargılanmasına bugün başlandı. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ilk duruşmaya, tutuklu sanıklar Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Atilla Taş, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan, Seyit Kılıç ve Yetkin Yıldız, tutuksuz sanık Ali Akkuş ile tarafların avukatları katıldı. Sanıklardan  Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in kendisine Beyaz TV'de program teklif ettiğini ancak o dönem Fethullah Gülen'i eleştirdiği için vazgeçtiğini söyledi.

Sanıkların kimlik tespiti sırasında söz alan tutuklu sanık Atilla Taş adresinin değiştiğini belirterek, "Efendim yerimiz yurdumuz belli olsun. Tahliye açısından" deyince salonda gülüşmeler oldu.

'SUÇLAMA VAR SUÇ YOK'

Duruşmada ilk olarak savunma yapan sanık Cihan Acar suçlamaları kabul etmeyerek, "Ortada suçlama var ama suç yok. Bu suçlamaya uyan bir suçlu yok. Size terörist olmadığımı ispatlamaya çalışıyorum. 28 yaşında genç bir  gazeteciyim. Nikah masasına oturmam gerekirken, sanık sandalyesine oturdum. Tamamen gazetecilik yaptım. Özellikle üyelik davasından yargılandığım davada tahliye olduğuma sevinirken cezaevinden çıkmadan tekrar gözaltına alınmam süreci benden çok ailemi yıprattı. Beni almaya gelen ailem yıkıldı. O gece yargılanan ben değildim ailemdi. Bunları ajitasyon olsun diye anlatmıyorum. Tahliye kararı, dosyadaki delillere göre mi yoksa toplumdaki infiale göre mi veriliyor? Hayatım boyunca herhangi bir illegal  örgüte üye olmadım. Babam 'gazetecilik tehlikeli devlet memuru' ol demişti. Ama ben babamı ve ailemi dinlemedim. Bu mesleği sevdiğim için seçtim" dedi.

'BANK ASYA'YA İKİ KERE PARA YATIRDIM'

Tutuklu sanık Abdullah Kılıç da, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, "15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'yü hem darbe girişimi günü hem bugün tekrar lanetliyorum. Bu örgüte ilişkin yazılar kaleme aldım. 'Cemaat' ve 'fuat avni' ile ilgili yazılarımdan sonra ilk önce haftalık yazı sayısını düşürdüler. Daha sonra da işten çıkarıldım. Bank Asya'yadaki hesabıma 2014 yılında iki kez para yatırdım. İkisi de kızımın okuduğu kolejin taksidine aittir. Şayet örgütsel bir tavrım olsaydı. Diğer bankada yer alan hesabımdaki 180 bin TL'yi Bank Asya'ya yatırırdım. Örgütün yöneticisi biriyle görüşmüş, o da biriyle görüşmüş. En son görüşülen kişi ile de ben görüşmüşüm. Böyle bir suçlama mantıksız. 25 yıllık gazeteciyim her meşrepten insan ile meslek gereği görüşüyorum. Ayrıca benim telefon görüşmelerim 2006 yılından itibaren başlatılmış. 2013'den beri değil. Burada ya bir hata ya da bana karşı bir kasıt olduğu kesin" dedi.

'EVDE BEKLEYENLER DIŞARIDA'

Sanık Abdullah Kılıç, darbe girişimi gecesi saat 23.00'den itibaren sabah 7.00'ye kadar 30'u aşkın tweet attığını ve darbeye karşı geldiğini belirterek, "Şayet darbeci olsam sabaha kadar bekler pozisyon alırdım. Ama daha ilk saatlerinde darbeyi lanetlemeye başladım. Meslek hayatım boyunca sınav hırsızlığına ilişkin sayısız haber yaptım. 2013'den itibaren paralel yapı ile ilgili yazılar yazdım. Cemaat denilen olgunun askeri, polisi, hakimi ve savcısı olmaz yazdım. Kimileri darbe girişimi sırasında beklerken ben ufacık bir tereddüdüm bile olmadan dışarı çıktım. Ancak ne garip ki evde bekleyenler dışarıda ben tutukluyum" dedi.

ÇULHAOĞLU: GÖKÇEK PROGRAM TEKLİF ETTİ

Duruşmada daha Bünyamin Köseli ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu savunmalarını yaptı. Çulhaoğlu savunmasında, Osman Gökçek'in Beyaz TV'de kendisine program teklif yaptığını ileri sürerek kendisininse, "Bak Osman, ben öyle bir laf ederim baban seni arar fırça atar" yanıtını verdiğini belirtti. Akit gazetesinden Serdar Arseven'le yapacakları program hakkında konuşurken ayrıca, "Tayyip Erdoğan'ı eleştirebilir miyim" diye sorduğunu belirten Çulhaoğlu, Osman Gökçek'ten 'elbette' yanıtını aldığını söyleyerek, "Ancak bu süreçte bir hata yaptım. Fethullah Gülen'i eleştirdim. Bunun üzerine programdan vazgeçildiğini öne süren Çulhaoğlu bu kararı da Osman Gökçek'in verdiğini ileri sürdü.