İmam hatiplerin öğrenci yarışı

Son 5 yılda sayıları katlanarak artan imam hatip okulları bu kez başarılı öğrenci arayışına girdi. Bazı imam hatip okulları reklam vererek Türkiye'nin en iyisi olma iddiasında.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Özel okulların öğrenci kapma yarışına imam hatip okulları da katıldı. Başarılı öğrencileri bünyesine katmak isteyen imam hatip okulları reklam kampanyası başlattı. Reklamlarda burs vaatleri de yer aldı.

İMAM HATİP SAYILARI ARTIYOR

Eğitim sisteminde  4+4+4 uygulamasının başlamasının ardından İmam hatip okullarının sayısı ve öğrencisi katlanarak arttı. Eğitim-Sen raporuna göre 2012-2013 eğitim öğretim yılında  imam hatip ortaokullarında okuyan toplam öğrenci sayısı 94 bin 467 iken bu sayı 2016-2017 yılında 657 bin 20'ye çıktı. Bir diğer artış ise imam hatip liselerinde oldu. 2011-2012 yılında Türkiye genelinde imam hatip lisesine giden öğrenci sayısı 268 bin 245 iken, 2016-2017 yılında bu sayı 634 bin 406'ya çıktı. Açık öğretim imam hatip lisesinde eğitim gören 121 bin 335 öğrenci de düşünüldüğünde Türkiye'de imam hatip okullarında okuyan toplam öğrenci sayısı 1 milyon 291 bine ulaştı.

'YÜZME HAVUZLU' İMAM HATİP OKULU

Son yıllarda okul ve öğrenci sayısı artan imam hatip okulları şimdi de reklamlarla başarılı öğrencilerin kendilerini tercih etmesi için yarışa başladı. Ankara'da on binlerce kişinin kullandığı metrodaki panolara asılan iki reklam bunun örnekleri arasında yer aldı.

Ankara Yenimahalle'de  bulunan  'Uluslararası Prof. Dr. Muhammed Hamidullah Anadolu İmam Hatip Lisesi'  aday öğrenci ve velilere TEOG tercih kodunu hatırlatarak okulun sahip olduğu özellikleri anlattı. Sadece erkek öğrencilerin tercih edebileceği okulda  400 kişilik yatakhane, kapalı ve açık spor salonu, yüzme havuzu yer alıyor. Özel seçilmiş eğitim kadrosunun olduğu ilan edilen reklamda ayrıca tercih edecek öğrenciler için burs imkanından da bahsedildi. Buna göre tercih eden ve kayıt yaptıran ilk on beş öğrenciye  Türkiye Diyanet Vakfı karşılıksız burs verecek.

PROJE OKUL DA REKLAM VERENLER ARASINDA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mart 2014'te 'proje okul' uygulamasını başlattı. Türkiye'nin en yüksek puanlı, en başarılı öğrencilerinin yer aldığı İstanbul Erkek, Kabataş, Kadıköy Anadolu gibi sayısı 150'yi aşkın lise bu kapsamda dönüştürüldü. Çankaya'da bulunan 'Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'da  bu proje kapsamında kuruldu. Başarılı öğrencileri imam hatip çatısı altında eğitmeyi amaçlayan bu okul da reklam verenler arasında. "Vakti Yenileyen Bir Nesil İçin..." sloganıyla öğrencilerin tercihlerinde üst sıralarda yer vermesini isteyen okul Arapça ve İngilizce eğitim veriyor.