Manisa'da sabaha karşı peş peşe depremler

Manisa dünkü 5.1'lik depremin ardından bu sabaha karşı da arka arkaya depremlerle yeniden sallandı. Gölmarmara ilçesinde en büyüğü 4,8 olan üç ayrı sarsıntı kaydedildi. Saruhanlı ilçesinde de 4,6 ve 4.4 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Manisa'da AFAD verilerine göre saat 14.04'te 4.8 büyüklüğünde bir deprem daha ölçüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa’da dün saat 18.53’te meydana gelen ve merkez üssü Gölmarmara İlçesi olan Richter Ölçeği’ne göre 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 19 saatte, büyüklükleri 1.2 ile 4.9 arasında değişen toplam 70'den fazla sarsıntı oldu.

Kentte AFAD verilerine göre saat 14.04'te 4.8 büyüklüğünde bir deprem daha ölçüldü. Kandilli depremin büyüklüğünü 4.9 (Saruhanlı Lütfiye) olarak duyurdu. Gölmarmara ve Saruhanlı ilçelerinde, evleri hasar görenler ve devam eden sarsıntılar nedeniyle korkanlar, geceyi Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından kurulan çadırlar ve yakınlarının yanında geçirdi. Prof. Dr. Ahmet Ercan artçı sarsıntıların en az 15 gün sürmesinin beklendiğini söylüyor.

manisa1

5.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLMUŞTU

Manisa ve İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi, dün akşam saatlerinde Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğündeki depremle sallanmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nün merkez üssünü Manisa’nın Saruhanlı İlçesi olarak saptadığı deprem saat 18.53’te ve yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldi. Manisa ve İzmir’de şiddetli hissedilen depremde halk sokaklara fırladı. Yetkililer can kaybı olmadığını açıklamıştı.

(DHA)

Etiketler deprem Manisa