Kayyım, 'Şair Niyazi Sönmez Kütüphanesi'ni kapattı

Gürpınar Belediyesi'ne atanan kayyım, "Şair Niyazi Sönmez Kütüphanesi"ni kapattı. Kayyım, kütüphanede "örgüt propagandası" yapıldığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gürpınar Belediyesi’nin hurdaya çıkarılan halk otobüsünü dönüştürerek açtığı "Şair Niyazi Sönmez Kütüphanesi" kayyım tarafından kapatıldı. Kütüphanenin “örgüt propagandası yapılıyor” iddiası ile kapatıldığı belirtildi.

Dihaber'in haberine göre, belediyeye kayyım olarak atanan Gürpınar Kaymakamı Osman Doğramacı, önce hurda halk otobüsünden yapılan kütüphanenin “Niyazi Sönmez” olan ismini değiştirdi. Daha sonra “örgüt propagandası yapılıyor” gerekçesiyle kütüphaneyi tamamen kapatıldı.

Pablo Neruda, Ahmede Xani, Musa Anter, Cegerxwin, Nazım Hikmet gibi şair ve yazarların isimlerinin yazılı olduğu kütüphaneyi açanlara hakkında kayyım, “örgüt propagandası” yapıldığı gerekçesiyle soruşturma açılması için suç duyurusunda bulunmuştu.

‘BABAMIN ADINI HALK ÖNERDİ’

Şair Niyazi Sönmez’in oğlu Ali Sönmez, kütüphanenin katılmasına tepki gösterdi.

Babasının isminin Gürpınarlılar tarafından verildiğini söyleyen Sönmez, “Gürpınar halkı tarafından babam sevilip sayılan bir insandı. Halkın iradesi ve önerisi ile babamın adına açılan halk kütüphanesi, atama ile gelen kayyum tarafından iktidara nasıl yaranırım kaygısı ile kapattırılıyor. Ne yazık ki babamın adına açılan halk kütüphanesi suç unsuru sayılıyor" dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda çalışırken Şubat ayında görevinden alınan Sönmez, “İrademizi yok sayıp kayyum atadılar. Milli irade adı altında halkı yok sayıyorlar. Şimdi de halkın değerlerine, saldırıyorlar” ifadelerini kullandı.