Tunceli'de 31 yer özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Tunceli Valiliği, 31 yeri özel güvenlik bölgesi ilan etti. Açıklanan bölgelere izin alınmadan girişi yapılamayacak. Tunceli-Pülümür karayolu ise bu geceden itibaren trafiğe kapatılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tunceli Valiliği, askeri harekatlar nedeniyle Tunceli merkezi ve 4 ilçesinde, 31 bölgenin özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

Tunceli Valiliği'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, PKK'ye yönelik harekatlar nedeniyle, 31 bölgenin özel güvenlik bölgesi ilan edildiği duyuruldu. Tunceli merkezi ile Ovacık, Pülümür, Hozat ve Nazımiye ilçelerindeki bölgelere, izin alınmadan giriş yapmak yasaklandı.

Uygulama, 1-15 Mayıs tarihleri arasında geçerli olacak.

TUNCELİ-PÜLÜMÜR YOLU KAPATILACAK

Valilikten yapılan bir diğer açıklamada, Tunceli-Pülümür karayolunun trafiğe kapatılacağı aktarıldı. Açıklamada, "Tunceli-Pülümür karayolu güzergâh üzerindeki meskûn mahallere malzeme taşıyan çekici (TIR) ve kamyonlar hariç tüm çekici (TIR) ve kamyonların geçişine 01 Mayıs 2017 günü saat 00.01’den itibaren iki yönlü olarak kapatılmıştır. Vatandaşlarımızın ikinci bir açıklamaya kadar alternatif yol güzergâhlarını kullanmaları önemle duyurulur" denildi. (HABER MERKEZİ)