'Sevincimiz geri gelecek bu da onlara dert olsun'

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri her yıl bahar aylarında yapılan geleneksel İnek Bayramı etkinliklerini ihraç edilen akademisyenler için erken yapıyor. Aziz Köklü salonunda başlayan programda Siyasal Bilgiler Fakültesi bölümleri İnek Bayramı'nda okunan, içerisinde kurum ve yapılara eleştiri getirdikleri ferman metinlerini okuyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde ihraç edilen akademisyenler için, 'Ayrılık da Sevdaya Dahil' programı gerçekleştiriliyor. Bölümlerin sırayla 'ferman' okuduğu etkinlik için Cebeci kampüsüne gelen ihraç edilen akademisyenler Prof. Dr. Funda Başaran ve Arş. Görevlisi Hakan Yüksel bir süre kampüse alınmadı. Beklemeye başlayan akademisyenler polisin ve çekicilerin gelmesinin ardından araçlarını bırakarak içeriye girebildi. İçeri alınmayan öğretim üyeleri de tutanak tutturdu.

Sabah saatlerinde kampüse girmek isteyen ve geri çevrilen ihraç edilmiş hocalar tutanak tutturdular.

Etkinlik ihraç edilen akademisyenlerin isimleri okunarak başlarken sıra Doç. Dr. Murat Sevinç'in ismine geldiğinde salonda, "Sevincimiz geri gelecek bu da onlara dert olsun" sesleri yükseldi.

Daha sonra Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ile bölüm 'ferman'ları okunmaya başlandı. (DUVAR)

ihrac İhraç edilen ve etkinlik öncesi Cebeci Kampüsüne alınmayan akademisyenler ile canlı bağlantı yapıldı.

ahmethasim Uluslararası İktisat kürsüsünden ihraç edilen akademisyen Ahmet Haşim Köse salona böyle seslendi.

para Bir video kaydedip etkinliğe gönderen Benan Eres son ders olarak ihraç edilmenin ardından nasıl para kazanacaklarını anlatıyor: Eres Muhriç-Dayanışma Modeli!

alev Prof. Dr. Alev Özkazanç ihraçlar süresinde zorunlu emekliliğe yöneldiğini belirterek, "Bizi sarmalayan sevgi ortamı gerçekten çok etkileyiciydi. Bu son hafta yaşanan her şey bizi mutlu etti. Fakat çok üzgünüz ve kaygılıyız. Biz barış bildirisine imza atanlar hepimiz çok farklı insanlarız. Biz birbirimizden habersiz bu bildiriye imza attık. Tek tek vicdanımızla imzaladığımız bir barış bildirisiydi. Bu bir kahramanlık göstergesi değildir. Bir çığlığın yakarışıydı" dedi.

İşletme Bölümü fermanından...

Ben Mülkiye'yim

Çizilmiş sınırları reddetmişim

Ben Hakkari'de düşen çığ

Şırnak'da kömür yatağıyım

Mersin'de katledilen Özgecan

İzmir'de kendini siper eden fethi sekiyim.

Maraş'da katliam

Marmaris'te orman yangınıyım

Tunceli'de ozanların sazı

Ankara'da patlayan bombalarım

Soma'da bir baret ışığı

Akhisar'daki zeytin ağacıyım.

Bir tarihim, KHK'larla vurulmuşum

Bedenim kurşun delikleri

Şerefim tek parça