Öğrencilerine 'ip'li poz verdirdi!

İstanbul'da bir öğretmen sınıfta öğrencilerinin eline idam ipi verdi. Fotoğraflarını Facebook'taki hesabında paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İdam cezasının geri getirilmesi tartışılırken, İstanbul'daki bir öğretmen küçük öğrencilerin eline idam ipi verip fotoğraf çektirdi. Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul Gaspıralı İlköğretim Okulu'nda görev yapan Aydın Erekmen isimli öğretmen, sınıftaki öğrencilerinin eline idam ipi verdi, fotoğraflarını çekip "Ya devlet başa, ya kuzgun leşe... Başkan! Adalet istiyoruz" notuyla Facebook'taki hesabında paylaştı.

Sosyal medyada büyük tepkilere neden olan paylaşım öğretmenin ilk paylaşımı değil. Aynı öğretmenin Facebook hesabı incelendiğinde yine öğrencilerle birlikte asker selamı vererek çektirdiği bir fotoğrafın olduğu görülüyor.

3

Bir başka fotoğrafta ise öğretmenin otomobilin dikiz aynasına idam ipi asıp paylaştığı görülüyor.

Küçük çocukların idam ipi tuttuğu fotoğraf sosyal medyada büyük tepki çekerken CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

"Bu çocukları kirli siyasi emelleri için kullanıp ölüm diye şov yaptıran her kimse hakkında derhal işlem başlatın" diyen Özkan, "O çocukların aileleri mutlaka dava açsın. Ben de suç duyurusunda bulunacağım" ifadelerini kullandı.

CHP'DEN SORU ÖNERGESİ

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Fotoğrafı çektiren öğretmeni, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu, “Bu adamın öğretmenlik yapmasına izin vermek cinayettir” dedi. Bakan, verdiği önergede “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı, devletin okulunda görev yaptığı bilinen, fotoğraftaki öğretmenin kim olduğu, hangi okulda görev yaptığı belirlenmiş midir? Çocukların eline idam ipi vererek fotoğraf çektiren, bunu da sosyal medya hesabında paylaşan, ‘eğitimci’ olduğu iddia edilen bu şahıs hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa Bakanlık bu şahıs hakkında ne gibi bir cezai işlem uygulayacaktır?” diye sordu.

'İZİN VERMEK CİNAYETTİR'

Bakanlığı acil göreve davet eden Bakan, “Binlerce öğretmen Eğitim-Sen’li diye, sadece barış eylemine katıldı diye açığa alındı, ihraç edildi. Bir öğretmen, nasıl olur da küçücük çocukların eline idam ipi verip fotoğraf çektirip bir de sosyal medya hesabında paylaşabilir? Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Bakanlık acilen üzerine düşeni yapmalıdır! Bu adamın öğretmenlik yapmasına izin vermek cinayettir” dedi.

Etiketler idam Sınıf ip