Hüda Kaya serbest bırakıldı

HDP Milletvekili Hüda Kaya bugün İstanbul'da evinin önünde öğlen saatlerinde gözaltına alındı. Kaya, savcılık sorgusu sonrası serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından öğlen saatlerinde gözaltına alındı. Kaya'nın Diyarbakır'daki Demokratik İslam Konferansı'nın basın toplantısı nedeniyle hakkında açılan dosyadaki 'zorla getirme kararı' uyarınca gözaltına alındığı belirtildi. Bugün öğle saatlerinde Beyazıt Meydanı'nda Eğitim Sen'in düzenlediği KHK ve OHAL protestosuna katılan Kaya, eylemin ardından evine döndü ve burada gözaltına alındı.

SAVCILIKTAN BIRAKILDI

Kaya'nın savcıya verdiği ifadesinde, "Barışın Türkiye coğrafyasında yeniden yeşerebilmesi, hiçbir eve tabut gelmemesi için elimden geleni yapmaktayım. Bir insan ve milletvekili olarak misyonum bu doğrultudadır. Soruşturmaya konu 11 Ocak'taki basın açıklamasındaki konuşma da barış içindir. Bu konuşmanın içeriği bir bütün olarak değerlendirildiğinde terör ile ilişkilendirilemez" dediği öğrenildi. Kaya, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü. Hüda Kaya, savcılık sorgusu sonrası serbest bırakıldı.

Hüda Kaya kimdir?

9 Ekim 1960'ta İstanbul'da doğdu. Uzun yıllar kadın, insan hakları, Orta Doğu toplumu ve siyaseti üzerine çalışmalar yürüttü. Yurt içinde ve dışında pek çok konferans ve araştırma faaliyetlerinde bulundu. IMWU (Uluslararası Müslüman Kadınlar Birliği) gibi birçok kadın oluşumunda aktif olarak yer alıyor. Çeşitli yayın organlarında yayımlanmış yazıları ve 2 ciltlik bir kitap çalışması var. Kaya, 4 çocuk annesi. (HABER MERKEZİ)

Polis Hüda Kaya'nın eline vurduPolis Hüda Kaya'nın eline vurdu

Hüda Kaya'nın oğlu hastanede, polis kapıdaHüda Kaya'nın oğlu hastanede, polis kapıda