ABD'li yargıçtan 4 Halkbank sorusu

Yargıç Berman, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın kefaletle serbest bırakılması talebine itiraz etti. Berman, kendisine sunulan kefalet paketiyle ilgili olarak Halkbank hakkında 4 soruya yanıt verilmesini de istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - JFK Havalimanı’nda, New York’tan İstanbul’a dönerken 27 Mart’ta tutuklanan ve ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları delme, bankacılık sahtekarlığı, kara para aklama suçlamalarıyla yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın, kefaletle serbest bırakılma talebine, davanın yargıcı Richard Berman karşı çıktı.

Aynı suçlamalarla New York’ta tutuklu olarak yargılanan İran asıllı işadamı Reza Sarraf davasına da bakan Yargıç Richard Berman, Atilla’nın avukatları aracılığıyla yaptığı başvuruyu, kefalet paketi yeniden gözden geçirildikten ve gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra yeniden kendisine gönderilmesini istedi. Berman, kendisine sunulan kefalet paketiyle ilgili olarak 4 soruya da yanıt verilmesine karar verdi. Berman’ın yanıtlandırılmasını istediği sorular arasında, 'Halkbank’ın Türk ve Amerikalı hissedarlarının kimler olduğu?' sorusu da bulunuyor.

Kendisine yöneltilen suçlamalarla hakkında 50 yıl hapis, 2 milyon dolar da para cezası istenen Hakan Atilla’nın avukatları, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde dört aydır tutuklu yargılanan müvekkilleri için kefalet başvurusu yapmıştı.

Kefalet dilekçesinde, Atilla’nın kaçma riski bulunmadığı belirtilerek, kefaletle serbest bırakılması için maddi güvence olarak ailenin 800 bin dolarlık toplam mal varlığı gösterilmişti. Atilla’nın kefaletle serbest bırakılması durumunda Manhattan’da mahkeme yakınlarında bir ev tutacağı, dava sürecinde elektronik prangayla kontrol altında yaşayamaya hazır olduğu belirtilmişti.

(NEW YORK - DHA)