Erdoğan: Grev tehdidine OHAL'den istifade izin vermiyoruz

YASED toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "OHAL ne zaman kalkacak?" sorularının yöneltildiğini belirterek, "Yok öyle bir şey, OHAL bu iş tamamen bittiği zaman bitecek" dedi ve ekledi: "FETÖ davaları yavaş yavaş şekillenmeye başladı. PKK ile mücadelede önemli mesafe alındı. Ne kadar sınırlı uyguluyor olsak da OHAL'in çok da uzak olmayan gelecekte kalkması mümkündür." OHAL'in işadamlarını korumak için de olduğunu söyleyen Erdoğan'ın "Şimdi grev tehdidi olan yere OHAL'den istifade izin vermiyoruz" ifadesini kullanması da dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz Anma etkinlikleri kapsamında Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) düzenlediği toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin demokrasisinin yanısıra ekonomisi ile yerle yeksan olmasını bekleyenleri bu alanda hayal kırıklığına uğrattık" dedi.

Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi.

51 BİN ULUSLARARASI FİRMA: Türkiye'nin demokrasisinin yanısıra ekonomisi ile yerle yeksan olmasını bekleyenleri bu alanda hayal kırıklığına uğrattık. Ülkemizde faaliyet gösteren uluslararası firma sayısı 5 binden 51 binin üzerine çıktı. Geçen yılı onca sıkıntıya rağmen 12.3 milyar dolarlık yatırımla kapattık.

YENİ ARAYIŞLAR: İstanbul adeta bir İpek Yolu'dur. Her yönden kesişme noktası oluşturmuştur. Böyle bir konumdaki Türkiye şimdi yeni yeni arayışlar içerisindedir.

SINIRSIZ ÖZGÜRLÜK YOK: Türkiye, anlatıldığı gibi basın ve düşünce özgürlüğünün olmadığı bir ülke değildir. Hiçbir ülkede sınırsız özgürlük yoktur. Yargı medya için var. Bizim bakanlarımıza Batı'nın nasıl engelleme yaptığını gördük.

Hamburg'da toplantı yapmak istedim. İzin vermediler. Başka kent de olur dedim, kabul etmediler. Onlar da düşünce özgürlüğü yok, bizim ülkemiz öyle değil.

HÜKÜMETİMİZİN GÜVENCESİNDE YÜRÜDÜLER: İşte Ankara'dan İstanbul'a yürüdüler. Kimin güvencesinde, hükümetimizin sağladığı güvence sayesinde. Kimse bize ülkede güvenlik yok diyemez.

OHAL'İN SINIRLARIN BATI BELİRLEMEZ: Bu OHAL olmamış olmasıydı bu kadar rahat bu adımlar atılamazdı. OHAL'in sınırlarını da Batılıların çizdiği sınırlar içinde belirlemeyiz. Milletin verdiği yetkiyle OHAL'i iş dünyamız daha rahat çalışsın diye yapıyoruz.

GREV TEHDİDİ OLAN YERE OHAL'DEN İSTİFADE İZİN VERMİYORUZ: İş dünyasında herhangi bir sıkıntınız aksamanız var mı? Biz göreve geldiğimizde OHAL vardı. Şimdi grev tehdidi olan yere OHAL'den istifade izin vermiyoruz. Bunun için kullanıyoruz OHAL'i. GATA'da yaralılarımızı ziyaret ettim. E bunlar ortadayken, OHAL'i kaldır, bunlar yeniden ele geçirsin. Yok öyle şey. Bunlar yargının içinde de var, emniyetin içinde de var, askerin içinde de var. 'OHAL ne zaman bitecek' diye soruyorlar. Bu iş tamamen bittiğinde sona erecek. Almanya birleştiğinde 500 bin kişiyi kamudan çıkardı. Kimse sordu mu. Eğitim, iş dünyası, aklınıza ne geliyorsa onların huzuru, koruması için OHAL var.

OHAL'İN ÇOK UZAK OLMAYAN GELECEKTE KALKMASI MÜMKÜN: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "FETÖ davaları yavaş yavaş şekillenmeye başladı. PKK ile mücadelede de önemli bir mesafe aldık. Her ne kadar çok sınırlı bir alanda uyguluyor olsak da OHAL’in çok da uzak olmayan bir gelecekte kalkması mümkündür

MUHALEFETİN BAŞI KAÇTI: 15 Temmuz'da havalimanından kaçan bir muhalefetin başı var. O geceyi Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinden izleyen bir muhalefetin başı var. Öbür tarafta darbe olsa ben tankların önüne çıkarım diyor. Orda iki tank vardı, sana yol verdiler. Bizim milletimiz tankların önüne çıktı. Biz üzerimizde uçan uçaklara ve helikopterlere rağmen saat 16.00'ya kadar havalimanda bekledik. Lider taşın arkasına saklanırsa, halk dağın arkasına saklanır diye güzel bir laf var. Polisin korumasında yürüyeceksin, geceleri karavanda rahat bir şekilde konaklayacaksın... Bunların adaletle ilgisi yok.

SİSTEM YENİLENİYOR: Hukuk sistemini baştan sona yeniliyoruz. OHAL, FETÖ'yle sınırlı. Ne kendi vatandaşlarımızın ne de uluslararası yatırımcıların OHAL nedeniyle mağduriyet yaşaması söz konusu değil.