Rusya: Türkiye'nin eylemleri işbirliğini engelliyor

Türkiye, Rusya'dan hububat ithalatına yüzde 130 vergi getirmesine bu ülkeden tepki geldi: İşbirliğini engelliyor!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Türkiye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile yaptığı telefon konuşmasında, Türkiye’nin Rus buğday, mısır, ayçiçek yağı ve ayçiçek küspesi üreticilerine karşı eylemlerinin iki ülke arasındaki işbirliğinin tam anlamıyla düzelmesine engel olduğunu bildirdi.

Rusya Bakanlar Kurulu Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Dvorkoviç’in mevkidaşı ile Rusya ve Türkiye’nin ticari ekonomik işbirliğinin aktüel konularına değindikleri belirtildi.

Yapılan açıklamada, "Türkiye’nin Rus buğday, mısır, ayçiçek yağı ve ayçiçek küspesi üreticilerine karşı eylemleri 10 Mart’ta Moskova’da Rusya Devlet Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı’nın önderliğinde düzenlenen Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin sonuçlarına, iki ülkenin işbirliği ruhuna ve son zamanlarda Türkiye’ye uygulanan kısıtlamaların kaldırılması için atılan adımlara ters düşüyor. Aynı zamanda bu durum işbirliğinin tam anlamıyla düzeltilmesine engel oluyor.”

Taraflar, iki ülkenin çeşitli alanlardaki karşılıklı kar sağlayan ticari ve ekonomik bağlarının düzelmesi ve bu alandaki kısıtlamaların kaldırılması yönündeki isteklerini dile getirdiler. (DHA)

Rusya'nın domates yasağına buğday restiRusya'nın domates yasağına buğday resti

Etiketler Türkiye Rusya hububat