Trump'ın bakanı topun ağzında

ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın, Donald Trump'ın seçim kampanyasını Rusya Büyükelçisi Sergei Kislyak ile konuştuğu öne sürüldü. İddia, bakanın önceki ifadeleriyle çelişiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın ABD başkanlık seçimlerine Donald Trump lehine müdahale ettiği ve Cumhuriyetçi adayın kampanya ekibinin Moskova'yla temas halinde olduğuna dair iddialar hakkında her gün yeni bir sızıntı yaşanıyor. Son olarak, Trump'ın o dönem dış politika danışmanı, şu an da Adalet Bakanı olan Jeff Sessions'ın Rusya Büyükelçisi Sergei Kislyak ile 'seçim kampanyasını konuştuğu' öne sürüldü.

Washington Post'un mevcut ve eski yetkililere dayandırdığı haberine göre, Amerikan istihbaratı bu sonuca Kislyak'ın telefonlarında yapılan dinlemeler üzerine ulaştı. Buna göre, Kislyak Rusya'daki üstleriyle yaptığı iki ayrı telefon konuşmasında, Sessions ile 'Moskova için önem taşıyan konular dahil, kampanyayla ilgili meseleleri görüştüğünü' anlattı.

Bu iddia Sessions'ın geçmişte Rusya'yla kampanyayı görüşmediğine dair açıklamalarıyla çeliştiği için ABD basınında geniş yer buldu. ABD Adalet Bakanı'nın Rus elçiyle tam olarak ne konuştuğu, 'kırmızı çizgi'leri aşıp aşmadığı bilinmiyor. (Dış Haberler)