Londra yangınını tanıklar anlattı

İngiltere'nin başkenti Londra'da 24 katlı binada çıkan yangından kurtulanlar dehşet anlarını anlattı. Bazı kişilerin camdan atlamaya çalıştığı, yangın alarmının çalmadığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan 24 katlı Grenfell Kulesi'ndeki yangından kurtulanlar, binanın en üst katlarında mahsur kalanların cep telefonu ve fenerle itfaiyecilere haber vermeye çalıştığını, bazı kişilerin çarşaflarla aşağı inmeyi denediğini anlattı. CNN kanalı camdan atlayanların olduğunu aktarırken, bir tanık da yangın alarmının çalmadığını öne sürdü.

Yedinci kattan kurtulan Paul Munakr yangın çıktığını alarm değil, sokaktaki insanların başkalarına "Atlama atlama" diye bağırdığını duyunca anladığını söyledi. Munakr, "Sonuç olarak kimsenin atlayıp atlamadığını bilmiyorum ama benim için asıl sorun, alarmın çalmamış olması" dedi.

Londra yangınında 6 kişi öldüLondra yangınında 6 kişi öldü

17'inci kattan kurtarılan bir kişiyse, binada sadece daire içi alarmlar bulunduğunu anlatıp, kendi evinden aşağı bakınca gördüklerini şöyle aktardı: "Yangın çok hızlı yükseliyordu, cephe kaplaması çok yanıcı bir madde; kibrit gibi alev alıyordu."

Öte yandan, çok sayıda kişiden hâlâ haber alınamadığı belirtiliyor. The Guardian gazetesine konuşan bir kişi, "Beş saat geçti. Akrabalarının hayatta olup olmadığını hâlâ bilmeyenler var" dedi.

The Independent'a konuşan bir tanık, "Bir kişinin düştüğünü, bir kadının bebeğini hava alabilmesi için camdan dışarı çıkardığını gördüm. Çığlıklar duyuyordum. Dairelerin içinden "Dışarı çıkamıyoruz koridordaki duman çok kötü" diye bağırıyorlardı" dedi. (Dış Haberler)