Haşdi Şabi Suriye sınırına ulaştı, Peşmerge tepki gösterdi

IŞİD'e karşı tek taraflı olarak harekat düzenleyen milis gücü Haşdi Şabi, Suriye sınırına kadar ilerledi. Haşdi Şabi'ye tepki gösteren Peşmerge komutanı Serbest Lezgin, harekatın askeri anlaşmanın ihlal anlamına geldiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'ın Şengal (Sincar) bölgesinde IŞİD'e karşı harekat yapan milis gücü Haşdi Şabi, Suriye sınırına ulaştı. Peşmerge Güçleri Şengal Cephesi Komutanı Serbest Lezgin, Haşdi Şabi'nin tek taraflı olarak harekat başlatmasının Erbil ile Bağdat arasındaki askeri anlaşmanın ihlali anlamına geldiğini ve kabul edilemez olduğunu söyledi.

K24 Televizyonu'nun haberine göre Haşdi Şabi, Keyrawan ilçesini IŞİD'den aldıklarını ve Suriye sınırına ulaştıklarını duyurdu. Haşdi Şabi Sözcüsü Hadi el Amiri, Musul’un batısında yürüttükleri harekat kapsamında Keyrawan ilçesini, sonrasında da Giruzêr ilçesinin batısındaki Faro ve Wadi Midar köylerini IŞİD'de aldıklarını söyledi. Haşdi Şabi'nin, internet sitelerinde Suriye sınırına ulaştıklarına dair fotoğraflar yayınlandı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bu durumdan rahatsız olduğu öne sürüldü. K24’e konuşan Peşmerge Güçleri Şengal Cephesi Komutanı Serbest Lezgin, Haşdi Şabi güçlerinin tek taraflı olarak harekat başlatmasının, IKBY ve Irak hükümeti arasındaki askeri anlaşmanın ihlali anlamına geldiğini söyledi. Lezgin, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti. (DHA)

'Erbil Ezidileri 5 milyon dolara kurtardı''Erbil Ezidileri 5 milyon dolara kurtardı'