Eski Yunan başbakanı öldü

Yunanistan eski başbakanı Miçotakis öldü. Miçotakis, cuntadan kaçtığı sırada Türkiye'de yaşamıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1990 ile 1993 yılları arasında Yunanistan başbakanlığı yapan, 50 yılı aşkın süre Yunan siyasetine damga vuran Konstantin Miçotakis hayatını kaybetti. Ailesi, 98 yaşındaki Miçotakis’in gece saat 01.00'da öldüğünü açıkladı.

1918'de Girit'te doğan Miçotakis, henüz 28 yaşındayken liberal parti üyesi olarak milletvekili seçilmişti. Hukuk ve ekonomi diplomasi sahibi olan Miçotakis, bir dizi bakanlık görevini üstlendikten sonra 1984'te muhafazakâr Yeni Demokrasi Hareketi'nin lideri seçildi. 1990-1993 arasında da başbakanlık yaptı. 2004'te emekliye ayrılan Miçotakis, partinin onursal başkanıydı.

Yeni Demokrasi Hareketi'nin lideri Kiryakos Miçotakis’in ve eski dışişleri bakanı Dora Bakoyanni’nin babası olan Miçotakis, Türkiye'nin de yakından tanıdığı bir isim. Zira 1967'de askeri cunta tarafından tutuklandıktan sonra Türkiye’ye kaçmış, 1974'te Atina'ya dönene kadar sürgünde yaşamıştı.

Ailesinden yapılan açıklamada Miçotakis'in hayatını kaybettiği sırada 'yanında sevdiklerinin ve sevenlerinin bulunduğu' belirtildi. (Dış Haberler)