Leonardo Di Caprio Trump'ın peşini bırakmıyor!

Leonardo Di Caprio Vakfı Donald Trump'ı ziyaret etti. Ziyaretin amacı, temiz enerjiyle nasıl istihdam sağlanacağını anlatmaktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Leonardo Di Caprio ve kendi adıyla kurmuş olduğu vakfın CEO'su Terry Tamminen,Trump Tower'da Donald Trump'ı ziyaret etti. The Guardian'ın haberine göre ikilinin Trump'a gitme sebebi özellikle temiz ve yenilenebilir enerjiyle nasıl milyonlarca kişiye istihdam sağlanabileceğini anlatmaktı. DiCaprio ve Tamminen'in sunumunu Trump ve ekibinin yanı sıra Donald Trump'ın kızı Ivanka da izledi.

Leonardo Di Caprio Vakfı'nın (LDF) Trump ekibini ziyareti tam da yeni Çevre Koruma Ajansı (EPA) müdürünün belli olduğu döneme denk geldi. Yeni Çevre Bakanı Scott Pruitt, iklim değişikliğine şüpheyle yaklaşan bir siyasetçi olarak biliniyor. Şu anda Oklahoma başsavcısı olarak görev yapan Scott Pruitt, EPA'nın 'gayrı hukuki ve aldatıcı' olduğunu iddia etmişti.

Donald Trump seçim kampanyasını yürütürken iklim değişikliğinin 'bir Çin yalanı' olduğunu iddia ediyordu ve Obama döneminde imzalanmış olan Paris İklim Anlaşması'nı tanımayacağını açıklamıştı.

Terry Tamminen, "sunumda ekonomi ve çevre konusunda uzmanların danışmanlığına başvurarak başkanlara ve danışmanlarına sürdürülebilir altyapıya yönelik yatırımlarla ekonomik canlanma yaratabilmek için LDF tarafından geliştirilmiş olan çerçeveleri sunduk" dedi. Terry Tamminen, daha önce ve eski oyuncu ve Kaliforniya valisi Arnold Schwarzenegger zamanında Kaliforniya Çevre Koruma Ajansı'nın sekreterliğini yürütüyordu. Tamminen, Trump'ın önerilere karşı esnek davrandığını ve gelecek ay tekrar buluşmayı teklif ettiğini söyledi.

Leonardo Di Caprio ise uzun bir süredir iklim değişikliğiyle mücadele ve vahşi yaşam koruma savunuculuğu yapıyor. Yakın bir zamanda iklim değişikliğiyle ilgili 'Tufandan Önce' isimli bir belgesel çekmişti. Di Caprio, 'Tufandan Önce'yi Ivanka Trump'a da hediye etti.

Etiketler Leonardo DiCaprio