Cem Adrian, konseri yasaklanan gruplar için söyledi: Bu da gelir, bu da geçer

Ovacık'ta düzenlenen 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nde sahne alan Cem Adrian, konserleri yasaklanan Grup Yorum ile Grup İsyan Ateşi'ne "Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım" türküsünü armağan etti.

Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

DERSİM - Dersim merkezde düzenlenmesi planlanan 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin tertip komitesi tarafından iptal edilmesinin ardından bu kararı doğru bulmadıklarını açıklayan CHP'li Ovacık, Hozat ve Pertek belediyelerinin festivalleri başladı. Ovacık'taki festivalin ilk gününde Ahmet Aslan, Cem Adrian ve yerel sanatçılar konser verirken, Grup Munzur ve Pınar Aydınlar ise programda yer almalarına rağmen konser yasaklarına tepki göstererek sahne almadı.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu ve Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül yaptıkları konuşmalarda yasaklara tepki gösterdi.

20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali

CEM ADRİAN: DÜNYADA YASAKLANACAK SON ŞEY MÜZİK OLMALI

Sahnede "Munzur temiz ve özgür akmalı" mesajı veren Cem Adrian, önce konserleri, ardından Dersim'e girişleri yasaklanan Grup Yorum ile Grup İsyan Ateşi'ne "Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım" türküsünü armağan etti. Dersim'e davet edilmenin, Munzur'un kenarında konser vermenin çok güzel olduğunu söyleyen Adrian, "Konserden önce sevgili Mustafa'yla (Belediye Başkanı) konuştuk. 'Biz yasaklardan nefret ediyoruz' dedi. Ben daha çok nefret ediyorum yasaklardan. Dünyada yasaklanacak son şey müzik olmalı" diye konuştu. Cem Adrian konserini, "O kadar özel bir şehirde o kadar özel bir konser verdim ki, çok teşekkürler. Her birinize çok minnettarım" diyerek bitirdi.

Ahmet Aslan

'DİYARBAKIR HALKI DERSİM'İN YANINDADIR'

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün konuşması esnasında sahneye giren bir kişinin Sarıgül'ün elinden mikrofonu alarak, "Diyarbakır halkı Dersim'in yanındadır" demesi ise dinleyicilerden alkış aldı.