Kalp ameliyatı tarih oluyor!

Kalp hastalarını ameliyatsız iyileştirecek yeni bir yöntem geliştirildi. Bu yeni yöntemle kök hücreyle kalp tamiri yapılıyor, kalp ameliyatları tarihe gömülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz kalp cerrahı Profesör Steve Westaby tarafından geliştirilen yeni bir tedavi yöntemi sayesinde kalp ameliyatları tarihe karışabilir. Yunanistan'da 5 yıldır uygulanan yöntemle kalp, kök hücre iyileştiriliyor.

'KALP NAKLİNDEN SONRAKİ EN BÜYÜK ATILIM'

Bu yöntemle önce kalbin sağlıklı kısmından alınan doku laboratuvarda kök hücreye çevrilerek çoğaltılıyor. Bu çoğaltılan kök hücre daha sonra kalbin hasarlı kısmına enjekte ediliyor. İki yıl süren tedavinin ardından kalp kaslarında yüzde 40 oranında bir iyileşme ve kalp krizine neden olan skarlarda* da yüzde 79 oranında iyileşme gözlemleniyor. Kalp uzmanları, yeni tedavi yönteminin organ naklinden sonraki en büyük adım olduğuna dikkat çekti. (Kaynak: Milliyet)

*Skar: Derinin dermis tabasında yaralanma yada ameliyat sonrasında oluşan, deri dokusunun bağ dokusu ile yer değiştirmesi sayesinde ortaya çıkan bir belirtidir, bir izdir.