Ziya Selçuk'tan Marlon Brando açıklaması

Ziya Selçuk, öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinin temmuz ayında başlayıp ağustos sonunda bitecek şekilde planlandığını belirtti. Selçuk Brando paylaşımını da 'nükte' olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada başlatılan "20'li yaşlar challenge" akımına Marlon Brando'nun fotoğrafını paylaşarak katılması ve bu paylaşımının nedeninin sorulması üzerine Bakan Selçuk, Brando'nun kendi kuşağının çok yakından tanıdığı, sinema tarihinin efsane isimlerinden biri olduğunu söyledi.

Eğitimle uğraşan, çocuklarla, öğretmenlerle bir arada olan kişiler olarak içlerindeki çocuğu hep ön plana çıkardıklarına dikkati çeken Selçuk, "Bu da bizim açımızdan böyle küçük bir gülümseme, nükte denilebilir" dedi.

Selçuk, salgın sürecinin ve içinde bulunulan 17 günlük "tam kapanma" döneminin Milli Eğitim Bakanlığını nasıl etkilediğinin sorulması üzerine, bu dönemin dünya açısından zor geçtiğini ve yüzyılda bir olabilecek hadisenin kendi bakanlığı dönemine denk geldiğini söyledi.

Sürecin kolay olmadığını ancak ülkeye hizmet etmenin ve bu ülkenin çocukları için çalışmanın büyük bir fırsat olarak da değerlendirilebileceğini aktaran Selçuk, şunları söyledi: 

"Tamam, zor bir dönem ama bir taraftan da böyle zor bir dönemde çocukların, velilerin yanında olmak, imdada yetişmek, çareler sunmaya çalışmak ekiple beraber bu süreçte yoğun bir mesai yapmayı gerektiriyor. Sabahladığımız günler, geceler çok oldu ve çok yorulduğumuz zamanlarımız oldu fakat bu zamanlar içerisinde yaptığımız işin bir çocuğa dokunduğunu, o çocuğun geleceği için bir katkı olduğunu bildiğimiz için bu yorgunluklar emin olun uçup gidiyor."

 

'TAYİNLER AĞUSTOS SONUNDA TAMAMLANACAK'

Öğretmenlerin il dışı tayinleriyle ilgili son durumun sorulması üzerine Bakan Selçuk, şunları söyledi:

"Milli Eğitim Bakanlığı, bizim kurumlarımızda görev yapan kadrolu öğretmenlerin 2021 yılı yer değiştirme işlemlerini zamanı geldiğinde yapıyor. Bu, il içi isteğe bağlı yer değiştirme, iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme ve yaz tatili mazerete ilişkin yer değiştirme olabilir. Yani üç ayrı atama söz konusu ve bunlar duyuruluyor. Temmuz ayı başından başlayarak, ağustos ayının sonuna kadar bitecek şekilde bunlar planlandı ve isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerinin duyurusu da haziran ayı içerisinde yayınlanacak."

Selçuk'un dün yaptığı Marlon Brando paylaşımına sosyal medya kullanıcılarından çeşitli tepkiler gelmişti. (HABER MERKEZİ)