Ziraat Odası Başkanı ile tartışan özel harekatçı sürgün mü edildi?

Kilis'te Ziraat Odası Başkanı İbrahim Kara ile trafikte tartıştığını ve saldırıya maruz kaldığını belirtilen özel harekat polisinin sürgün edildiği iddia edildi. Kara ise mağdur olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Emniyet içerisindeki sürgün iddialarına bir yenisi daha eklendi. Polis hakları savunucusu olarak tanınan emekli polis Yalçın Doğan'ın gündeme getirdiği iddiaya göre Kilis Özel Harekat bünyesinde görev yapan bir polis memuru, 31 Ekim 2023 günü aracı ile evine gittiği sırada Kilis Ziraat Odası Başkanı İbrahim Kara'nın ana caddeye hatalı çıkması nedeniyle kazadan son anda kurtuldu. Özel harekat polisi ile Ziraat Odası Başkanı arasında tartışma yaşandığını belirten Doğan, sonrasında ise olayın büyüdüğünü ve özel harekatçıya saldırıda bulunulduğunu dile getirdi. Doğan, söz konusu özel harekat polisinin daha sonrasında başka bir ile sürüldüğünü ve özel harekat branşından çıkarıldığını iddia etti.

Gazete Duvar’a açıklamada bulunan Kilis Ziraat Odası Başkanı Kara ise iddiaların aksine olayda kendisinin mağdur olduğunu ve yanlış bilgilerle kamuoyu oluşturulmak istendiğini söyledi.

'SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN?' TARTIŞMASI

Trafikte yaşanan olayın ardından tartışmanın başladığını anlatan Doğan, “'Sen benim kim olduğumu biliyor musun?' ile devam eden sözlü tartışma sonrasında Ziraat Odası Başkanı elini beline atarak silah çekmeye yeltenmiş ve polis arkadaşımız silahı üzerinde olmadığı için şahsı engellemeye çalışmış. Ziraat Odası Başkanı polis kardeşimizin boğazını sıkarak belindeki silahına davranmaya devam etmiş. Aralarında, silah çekme ve engelleme durumunda itiş kakış yaşanmış. Polis kardeşimiz amiri ve acil çağrı merkezini arayarak bilgi verdiği esnada oda başkanının oğlu olay yerine araç ile gelip polis arkadaşımıza küfürler ederek saldırmaya ve tehdit etmeye başlamış. Gittikçe kalabalıklaşan grup içerisinde yalnız kalan polis arkadaşımız da aracında olan silahını alarak şahsa saldırıyı kesmesini, kendisinden uzaklaşmasını ve polis ekiplerinin olay yerine geleceğini söylemiş” ifadelerini kullandı.

'TÜFEKLE ATEŞ AÇILDI, LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ'

Olayın devamında oda başkanının diğer oğlu ve akrabalarının da olay yerine araç ile gelerek polise cam şişe, bıçak ile saldırmaya hatta linç etmeye yeltendiğini belirten Doğan, ayrıca ruhsatsız tüfekle ateş açıldığını da dile getirdi. Doğan, “Polis arkadaşımız 'Uzaklaşın, yaklaşmayın, on kişiden fazlasınız' diye ısrarla canına yönelik tehditte bulunan şahısları uyarmasına rağmen şahıslar eylemlerine devam ediyor. Polis kardeşimiz silahını kurarak linç edilmekten kurtulmak için havaya bir el uyarı ateşi açıp kendisini korumuş. Akabinde polis ekipleri olay yerine gelmiş. Silah kullanılan bir olayda, olay yerinde bulunan olaya karışmış kişilerin araçları olay yerinden hızlıca götürülüyor. Ziraat Odası Başkanı'nın ve müşterek faillerin olay yerine getirmiş oldukları silahlar böylelikle olay yerinden kaçırılmış. Polis arkadaşımızın dosyası da jandarmaya verilmiş” dedi.

'SALDIRI ANINDAKİ VİDEONUN SESİ KAPATILDI VE KESİLDİ'

Dosyanın jandarmaya geçmesinin ardından ise bir dizi hukuksuzluk yaşandığına dikkat çeken Doğan, “Olay anını gösterdiği iddia edilen video kayıtlarının 01.11.2023 Saat 03.50 de teslim alındığı tutanakla sabit olmasına rağmen, polis arkadaşımızın uyarıları duyulmaması adına video kaydının 2 Kasım 2023 Perşembe, 12:05:27 de sesi kapatılmış ve video kesilmiş. Yine polis arkadaşımızın aracının içerisinin izinsiz video kaydı yapılmış ve hiçbir tutanak tutulmadan dosya ile illiyet bağı olmamasına rağmen dosyaya usulsüz olarak eklenmiş. Jandarma görevlileri olay günü polis kardeşimize delici kesici ve cam şişe ile saldıran müşterek faillerden şikayetçi olmasına rağmen hiçbirini tespit etmemiş. Polis kardeşimizin avukatı vasıtası ile savcılığa yazdığı taleplere de 'şahısları tespit edemedik' diye cevap geliyor. Polis arkadaşımız savcılığa bizzat müracaatta bulunarak tespit ettiği şahısların ifadelerinin alınmasını talep ediyor” ifadelerini kullandı.

'ATEŞ AÇAN ŞAHIS DOSYAYA TANIK OLARAK GİRDİ'

Ziraat Odası Başkanı'nın ifadesinde olay yerinde kullandığı araçtan farklı bir plaka söylediğini ve olay yerinde olan araç yerine dosyaya olay yerinde olmayan başka bir araç plakası yazdırıldığını söyleyen Doğan ,“Tüm bunlar olurken, olay yerine araçla gelerek ruhsatsız otomatik tüfekle ateş eden şahsa savcı talimatı uygulanmamış, şahsın alkol tespiti yapılmamış. Şahıs ateş ederek tüm dikkati kendi üzerine çekmiş, olaya karışan araçların kaçırılmasını sağlamıştır. Bu kişinin el svap örneklerinde ateş ettiği tespit edildiği halde bu kişi nasıl tanık olarak dosyaya girer? Kim ya da kimler araya girmiş ve baskı sonucu bu ellerinde barut izi olan bu kişiyi tanık yapmıştır? Araçların içerisinde ne vardı?” dedi.

İDDİANAME DÜZENLENMEDEN SÜRÜLDÜ, BRANŞTAN ÇIKARILDI

Savcılık daha iddianameyi düzenlemeden özel harekat polisinin açığa alındığını ve tayininin bir başka ile çıkarıldığını dile getiren Doğan, “Bunlar yetmemiş gibi uzunca bir süre Suriye dahil kritik yerlerde görev yaptığı Özel Harekat branşından çıkarılmıştır. Kimdir bu kendini devlet, mahkeme, yargı yerine koyan Ziraat Odası Başkanı? Sokaktaki itin bile güldüğü polis yalnızlığı, sahipsizliği..." ifadelerini kullandı. Doğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya da seslenerek olayın mutlaka soruşturulması gerektiğini vurguladı.

ZİRAAT ODASI BAŞKANI KARA: ‘MAĞDUR OLAN BENİM’

Söz konusu iddialarla ilgili açıklamada bulunan İbrahim Kara ise olayın anlatıldığı gibi olmadığını ve kendisinin mağdur olduğunu ileri sürdü. Davanın devam ettiğini belirten Kara, olaya ilişkin şunları söyledi;

“Olayı tersine çarpıtıp yayın yapıyorlar. İdari ve hukuki süreç devam ediyor. Benim hiçbir suçum, günahım yok. Mağdur benim. Tartaklanan, silah çekilen, hakarete maruz kalan benim. Ben 60 yaşındayım ve hayatımda alkol, silah kullanmadım. Devletin bana verdiği silah hakkını bile kullanmadım. Devletin verdiği silahı dahi almayan bir insanım. Kavgayı, silahı sevmeyen bir insanım. Askerlik haricinde de kullanmadım. Bu yaşa kadar karakola ifade vermeye bile gitmedim. Çünkü kimseyle bir sorunum olmadı. Bu polis benim önümü kesti ve alkollüydü. Ben bu adama yalvardım, ‘Baban yaşındayım’ dedim. Beni darp etti. Bunu kendisi de biliyor, emniyet, adliye, savcı, halk da biliyor. Darp edilmem nedeniyle bir ay evden çıkamadım. Dışarı çıkacak halim kalmadı. Benim devlete, polise saygım sonsuz. Bunu herkese de sorabilirsiniz. MOBESE kayıtları da meydanda. Akrabalarım olaydan bir saat sonra geldiler. Emniyete gittikten sonra geldiler. Olayda yoklardı. Mahalle sakinleri vardı. Bütün siteler ve yorum yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundum. Topluma mal olmuş biriyim. Kendimi rezil edecek halim yok. Beni tehdit de ettiler, şikayetçi olmadım. Ben ahlaksız, terbiyesiz bir insan değilim ama yalan yanlış yazıyorlar.”

(HABER MERKEZİ)

Etiketler polis İbrahim Kara