Zilan Tigris'in tabutunu kadınlar taşıdı

Diyarbakır'daki Sözel Apartmanı'ndan cansız bedeni çıkarılan Ermeni müzisyen Zilan Tigris'in tabutunu kadınlar taşıdı: "Onu taşımak bizim için onur verici."

Google Haberlere Abone ol

Şirin Bayık

DİYARBAKIR - Maraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yıkıma neden olduğu Diyarbakır’da vefat sayısı 319'a yükseldi. Depremin 7. gününde 9 katlı Sözel Apartmanı'nda Ermeni dengbêj Zilan Tigris'in de cansız bedenine ulaşıldı. Dün Yeniköy Mezarlığı'na sevenleri ve yakınları tarafından defnedilen Tigris için birçok sanatçı da sosyal medyadan üzüntülerini dile getirdi. Tigris’in deprem nedeniyle hayatını kaybeden eşi Çağdaş Çankaya’nın cenazesi ise defnedilmek üzere Malatya’ya götürüldü.

‘KADINLAR ONA VEFA BORCUNU ÖDEMEK İSTEDİ’

Tigris'in tabutunu kadınlar taşıdı. Tigris defnedilirken müzisyen Udi Yervant Bostancı, Tigris'in en sevdiği şarkılardan biri olan Hovin Mernem ağıtını okudu. Sanatçının tabutunu taşıyan arkadaşlarından biri olan Güler Sürek Balık, depremden önce kadınlara dair bir tiyatro için görüştüklerini, çok hassas bir insan olduğunu belirtti. Tigris'in kadınlar için çok şey yaptığını belirten Balık, ona vefa borcunu ödediklerini ifade etti.

Tigris'in İbranice, Kürtçe, Ermenice, Türkçe dillerinde şarkı söylediğini belirten Balık, Tigris’in kardeşlik, birlik, beraberlik ve barış diline sahip olduğunu söyledi.