Zeytinlik maddesi geri çekildi

Zeytinliklerin maden faaliyetlerine açılmasına izin veren düzenleme kanun teklifinden çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Zeytinliklerin maden faaliyetlerine açılmasına ilişkin düzenleme, AK Parti ve MHP milletvekillerinin imzasıyla sunulan önerge üzerine teklif metninden çıkarıldı.

Zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasına ilişkin düzenlemenin yer aldığı torba kanun teklifinin, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’ndaki görüşmeleri devam ediyor.

Muhalefetin ve sivil toplumun itirazlarına rağmen görüşülen tekliften zeytinliklerin maden faaliyetlerine açılmasına ilişkin madde AK Parti ve MHP milletvekillerinin önergesiyle tekliften çıkarıldı. Önergede maddenin ‘daha sonra değerlendirilmek üzere’ tekliften çıkarıldığı ifade edildi.

Onuncu kez meclis gündemine gelen düzenlemeye muhalefet, sivil toplum ve zeytin üreticileri itiraz etmişti. Pek çok zeytin üreticisi komisyon görüşmeleri devam ederken Meclis’te açıklama yapmıştı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, torba kanunda ter alan zeytinlik düzenlemesinin geri çekilmesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Torba kanunda yer alan ve zeytin katliamının önünü açan maddeler kararlı muhalefetimiz sonucunda geri çekildi. Şimdi sıra Anayasa Mahkemesinin defalarca iptaline rağmen tekrar getirdikleri limanlarımızı bir avuç yandaşa peşkeş çeken maddeleri püskürtmeye geldi” ifadelerini kullandı. (DUVAR)