Zeytin tankına çıplak girip sepetleme yaptı

Manisa'da zeytin kazanına çıplak şekilde girip zeytinleri sepetlere dolduran çalışan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İşletme sahibine de idari işlem uygulandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarım ve Orman Bakanlığı, Manisa'da bir kişinin salamura zeytin tankının içine girerek zeytinleri çıplak şekilde sepetledi görüntülerle ilgili inceleme başlattı. Gözaltına alınan yen ve polis tarafından gözaltına alınan Muharrem İ. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sosyal medyada, bir kişinin zeytin tankının içine girerek zeytinleri sepetlediğine ilişkin görüntüler paylaşıldı. Manisa'daki görüntülerin ardından açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanlığı, inceleme başlatıldığı açıkladı.

Açıklamada, "Sosyal medyada paylaşılan, salamura zeytinin gıda güvenilirliği ve insan sağlığına uygunsuz şekilde sepetlenmesine dair görüntülerle ilgili Bakanlığımız tarafından inceleme başlatılmıştır" denildi.

DHA'nın haberine göre, işletmenin Manisa'da bulunduğu ve görüntülerdeki kişinin Muharrem A. (42) olduğunu tespit edildi.

Polisler, Muharrem A.'yı Akhisar ilçesine bağlı Hacı İshak Mahallesi'nde yakalayıp gözaltına aldı ve daha sonra jandarma teslim etti. İfadesinde suçlamaları kabul eden Muharrem A., bunu "eğlence amaçlı yaptığını" söyledi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Muharrem A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, savcılık talimatı ile görüntülerin çekildiği işletme Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince mühürlenerek faaliyetten menedildi. İşletme sahibi hakkında da idari ceza uygulandı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Manisa Zeytin