Zelensky’nin korumalı kask ve yeleği Yozgat’tan

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Yozgat’ta fabrika ziyareti sırasında, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky’nin giydiği koruyucu kask ile yeleğin Yozgat’ta üretildiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yozgat'taki incelemeleri sırasında, balistik korumalı kask ve yelek üreten bir fabrikayı da ziyaret etti. 

Varank, fabrikada vücut ve araç zırhları ile tekstil, balistik ve kompozit malzemeler üretim hatlarında incelemelerde bulundu. Fabrika yöneticileriyle sohbet eden Bakan Varank’a Rusya-Ukrayna geriliminin ilk günlerinde gelen talep üzerine Devlet Başkanı Zelensky ve ekibi için 20 koruyucu kask ve yeleğin gönderildiği bilgisi de aktarıldı.

'50'DEN FAZLA ÜLKEYE YOZGAT'TAN GÖNDERİLİYOR'

DHA'nın haberine göre; Bakan Varank, özellikle 'Rusya-Ukrayna savaşı'ndan sonra askeri personellerin koruyucu ekipmanının fazlaca gündeme geldiğini belirtip, "Güvenlik güçlerimizi koruyan hayati öneme sahip savunma ekipmanlarının üretilmesinin yanı sıra, bu ürünlerin ihracatının yapılması ülkemizin üretimde geldiği noktayı göstermesi açısından oldukça önemli. Türk savunma sanayisinde özellikle özel sektörün geldiği bu noktayı görmüş olmaktan ziyadesiyle memnun oldum. Dünyanın 50'den fazla ülkesine birçok askeri ekipman Yozgat’ta üretilip gönderiliyor" açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler yozgat kask zelensky