Zelenskiy-Steinmeier görüşmesi: Kiev'e davet etti

Ukrayna lideri Zelenskiy ve Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier arasında Kiev'e ziyaret planıyla ilgili patlak veren gerilimin ardından ilk kez telefon görüşmesi yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile telefon görüşmesi yaptığını duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Zelenskiy, Steinmeier'le yapıcı ve verimli bir görüşme olduğunu, Mariupol'daki durumla ilgili de bilgi verdiğini kaydetti.

DW'ye göre, Almanya Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Zelensiy'in daha önce Rusya ile ilişkileri nedeniyle gelmesini istemediğini söyleyerek ziyaretini engellediği Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ve Başbakan Olaf Scholz'u Kiev'e davet ettiği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, "Almanya cumhurbaşkanı, Ukrayna halkının Rus saldırganlığına karşı cesur mücadelesinde dayanışma, saygı ve desteğini dile getirdi. Her iki başkan da görüşmeyi çok önemli ve çok iyi olarak nitelendirdi" denildi. Zelenskiy, Almanya Cumhurbaşkanı'nın Ukrayna'da istenmediği yönünde çıkan haberlerle ilgili "Federal Cumhurbaşkanı bizimle resmi temas kurmadı" demişti.

Almanya'da muhalefetteki Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) lideri Friedrich Merz hafta başında Kiev'e ziyarette bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)

 

 

 

(DIŞ HABERLER)

Etiketler zelenskiy steinmeier