Zelenskiy: Kiev ve bazı bölgelerde ağır elektrik sorunları yaşanıyor

Kiev başta olmak üzere bazı bölgelerde 'ağır' elektrik sorunlarının yaşandığını söyleyen Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya'nın 'terör devlet ilan edilmesi' talebini yineledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın enerji altyapısını hedef alan saldırılara devam ettiğini söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, elektrik kesintileri ile ilgili Kiev başta olmak üzere Sumy, Odessa, Ternopil, Çerkası ve Vinnitsya bölgelerindeki durumun 'ağır' olduğunu belirtti.

AA'nın aktardığına göre Zelenskiy, Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Rusya'nın başlattığı askeri operasyonun 271'inci gününde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılan NATO Parlamenterler Asamblesi (NATO-PA) 68'inci Genel Kurulun'a video konferansla katıldığını ve üye ülkelerden Rusya'nın 'terör devleti ilan edilmesi' talebinde bulunduğunu hatırlatan Zelenskiy "Yavaş yavaş bu sonuca ulaşacağımıza inanıyorum. Rusya dünyada böyle algılanacak" ifadesini kullandı.

Son dönemlerdeki Rus saldırıları sonucu enerji altyapıların ağır hasar alması sonucu ülke genelinde planlı ve acil durum enerji kesintilerin bugün de devam ettiğini aktaran Zelenskiy, başta Kiev olmak üzere Sumy, Odessa, Ternopil, Çerkası ve Vinnitsya bölgelerinde bu akşamdan itibaren durumun "ağır" olduğunu bildirdi.

'MİLYONLARCA İNSANIN HAYATI TEHLİKEDE'

NATO Parlamenterler Asamblesi (NATO-PA) 68'inci Genel Kurulun'a video konferansla katılan Zelenskiy, Rusya'nın 'terör devleti ilan edilmesini' istemişti. Zelenskiy, NATO-PA üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, "Milyonlarca insanımızın hayatını direkt tehlikeye atan Rusya, kışın ısınma, elektrik ve su ihtiyaçlarımızı kesmeye yönelik, enerji altyapılarımıza saldırılar düzenliyor. Sizler için doğru olan parlamentolarınızda Rusya'yı terör devleti olarak tanımanız olacaktır" demişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Ukrayna Zelenskiy Rusya