Zelenskiy, gözaltına alınan ana muhalefet liderini esir takasında kullanmayı önerdi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ana muhalefet lideri Medvedçuk'un gözaltına alındığını duyurdu. Zelenskiy, “Rusya'ya Medvedçuk'u Rusların esir tuttuğu Ukraynalılarla değişmeyi öneriyorum” dedi.

Yaşam İçin Muhalefet Platformu'nun lideri Viktor Medvedçuk
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ana muhalefet partisi lideri Viktor Medvedçuk'un gözaltına alındığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Zelenskiy, Telegram'dan yaptığı paylaşımda, Medvedçuk'un kelepçe takılmış bir fotoğrafını paylaştı.

Ukrayna Güvenlik Servisinin (SBU) özel bir operasyon gerçekleştirdiğini belirten Zelenskiy, "Tebrikler! Detayları sonra paylaşacağız" ifadesini kullandı.

Ukrayna'nın en büyük ikinci partisi olarak bilinen Yaşam İçin Muhalefet Platformu'nun lideri olan Medvedçuk, Mayıs 2021'de “devlete ihanet” şüphesiyle ev hapsi cezası almıştı.

Ülkedeki savaşın başlamasının ardından ev hapsinden kaçtığı ileri sürülen Medvedçuk'un aynı zamanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kızının vaftiz babası olduğu da iddia ediliyor.

KREMLİN: TEYİT OLMADAN BİR ŞEY SÖYLEMEK DOĞRU OLMAZ

Sputnik'in aktardığına göre, Medvedçuk’un gözaltına alındığı haberini değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Medvedçuk’la ilgili haberi gördüm. Bunun ne kadar gerçeği yansıttığı konusunda hiçbir şey söyleyemem, bu nedenle bir teyit olmadan bir şey söylemek doğru olmaz” dedi.

Çok sayıda yalan haber üretildiğini belirten Peskov, Ne de olsa şu anda Ukrayna’dan çok sayıda yalan haber geliyor. Ukrayna’da, uluslararası PR ajanslarından çeşitli asistanların yardımıyla çok sayıda yalan haber üretiliyor. Bu nedenle bu haberi hemen gerçek olarak kabul etmek doğru değil. Şimdi her şeyi kontrol etmek lazım” diye konuştu.

ZELENSKİY: MEDVEDÇUK 48 GÜN SAKLANDI AMA SONUNDA YAKALANDI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, savaşın 48'inci gününü değerlendirdiği video mesajında, Rusya'nın büyük kayıplar verdiğini öne sürdü.

Zelenskiy, “Rus ordusu bu 48 günde Çeçenistan'daki 2 savaşta, Sovyetler Birliği'nin ise Afganistan'da 10 yılda kaybettiğinden daha fazla kayıp verdi” dedi.

“Viktor Medvedçuk'un 48 gün saklanmayı başardığını ama sonunda yakalandığını” söyleyen Zelenskiy, “Rusya Federasyonu'na Medvedçuk'u Rusların esir tuttuğu Ukraynalılarla değişmeyi öneriyorum. Kolluk kuvvetlerimiz ve ordumuz da bu olasılığı göz önünde bulundursun” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)