Zelenskiy, Almanya'da Scholz ile görüştü: 'Barış planı' açıklaması

Berlin'de Almanya Başbakanı Scholz ile görüşen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Savaş ülkemiz topraklarında oluyor; dolayısıyla, herhangi bir barış planı Ukrayna'nın tekliflerine bağlı olacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Almanya'nın başkenti Berlin'de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşan Zelenskiy, 'Kiev ve Batılı destekçilerinin Rusya'nın Ukrayna'daki savaştaki yenilgisini geri dönülmez kılacağını' söyledi.

Reuters'ın haberine göre, Olaf Scholz'a Almanya'nın Ukrayna'ya sağladığı askeri yardım için teşekkür eden Zelenskiy, 'Kiev'in desteği sebebiyle Almanya'ya her zaman minnettar olacağını' ifade ederek, "Savaşın sonunu bu sene belirlememizin zamanı geldi. Saldırganın yenilgisini bu sene geri döndürülemez kılabiliriz" dedi.

'BARIŞ PLANI, BİZİM ETKLİFLERİMİZE BAĞLI OLACAK'

Rusya ile olası barış müzakereleri hakkında da açıklamada bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 'Kiev'in ülkesine barış getirme konusunda diğer ülkelerin sunduğu inisiyatifleri tartışmaya hazır olduğunu, fakat bu tekliflerin Ukrayna'nın pozisyonuna ve barış planına dayanması gerektiğini' ifade etti. 

Zelenskiy, "Savaş, ülkemiz topraklarında oluyor; dolayısıyla da herhangi bir barış planı Ukrayna'nın tekliflerine bağlı olacak" ifadelerini kullandı. 

ZELENSKİY'E ULUSLARARASI ŞARLMAN ÖDÜLÜ

İtalya'nın ardından Almanya'ya gelen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy için başkent Berlin’de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Zelenskiy’nin ziyareti kapsamında Berlin hava sahası ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı Schloss Bellevue ve başbakanlık binası çevresindeki yollar kapatıldı. Havadan helikopterle yollarda da çok sayıda polisle güvenlik önlemlerinin alındığı bölgedeki bazı binalara keskin nişancılar yerleştirildi.

Alman basınında yer alan haberlere göre, Zelenskiy, Alman Hava Kuvvetlerine ait A319 uçakla Roma’dan alındı ve gece yarısı Berlin'e geldi. Zelenskiy’yi taşıyan uçağa, Bavyera'daki Lechfeld hava üssünden havalanan iki Eurofighter savaş uçağı eşlik etti.

Vladimir Zelenskiy, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşmesinin ardından Aachen kentine geçerek Uluslararası Şarlman Ödülü'nü alacak. (DIŞ HABERLER)