Zelenskiy, ABD Senatosu'na vereceği brifingi son anda iptal etti: 'Önemli bir işi çıktı'

Ukrayna Devlet Başkanı, Rusya ile savaşta ülkesinin ihtiyacı olan yardımlar ile ilgili ABD Senatosu üyelerine bilgilendirme yapacaktı. Brifing son anda iptal edildi, iptal sebebi açıklanmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyaz Saray Bütçe Direktörü Shalanda Young'ın ABD'nin Rusya'ya karşı savaşında Ukrayna'yı destekleyecek zaman ve paranın tükenmeye başladığını açıklamasından günler sonra, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin ülkesine yapılan yardımlar konusunda Senato üyelerine vereceği brifingi son dakika iptal ettiği açıklandı. 

AA'nın aktardığına göre, 5 Aralık Salı günü, ABD Senatosu'nda Ukrayna'ya yönelik yardımlar konusunda yapılan kapalı oturumda, bir son dakika gelişmesi yaşandı. Senatörleri Rusya ile savaşın devam ettiği ülkesinin ihtiyaçlarına ilişkin video bağlantısı yöntemiyle bilgilendirmesi beklenen Zelenskiy, oturuma son anda katılmadı. 

CHUCK SCHUMER: SON ANDA ÖNEMLİ BİR İŞİ ÇIKTI

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, brifingin neden iptal edildiğine ilişkin detaylı açıklama yapmazken Zelenskiy'nin 'son dakika önemli bir işi' çıktığını söylemekle yetindi.

Öte yandan, dün düzenlenen kapalı oturumda, Cumhuriyetçi ve Demokrat vekiller arasında göçmenlik konusunda gerilim yaşandığı ve tarafların birbirine sesini yükselttiği belirtildi. Bunun ardından Senatodaki Cumhuriyetçi liderler, bugün yapılacak oylamada Cumhuriyetçilere, Ukrayna'ya yönelik 61 milyar dolarlık askeri yardımı onaylamama çağrısında bulundu. Liderler, söz konusu yardım paketinde, Cumhuriyetçilerin talep ettiği göçmen ve sığınmacılara ilişkin reformların yer almadığına işaret etti.

BEYAZ SARAY: UKRAYNA'YI DESTEKLEYECEK PARAMIZ TÜKENMEK ÜZERE

ABD'nin Demokrat Partili Başkanı Joe Biden, 14 milyar doları İsrail, 61 milyar doları Ukrayna için olan yardımları da kapsayan 106 milyar dolarlık bütçe talebinde bulunmuştu. Ancak Senatodakilerin başı çektiği, ABD Kongresi'ndeki Cumhuriyetçiler, göçmen politikasında birtakım değişiklikler başta olmak üzere istedikleri düzenlemeler yapılmadan bütçeyi onaylamaya karşı çıkıyor. Beyaz Saray ve Ukraynalı bazı yetkililer ise ABD'nin yardımları olmadan Rusya ile savaşın kaybedilebileceği uyarısında bulunuyor.

Son olarak Beyaz Saray Bütçe Direktörü Shalanda Young, bu hafta başında Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson ve diğer Kongre liderlerine mektup yazarak, ABD'nin Rusya'ya karşı savaşında Ukrayna'yı destekleyecek zaman ve parasının tükenmeye başladığı uyarısında bulunmuştu. Young, "Şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum: Kongre eyleme geçmezse, yıl sonu itibarıyla Ukrayna'ya daha fazla silah ve ekipman sağlamak için kaynaklarımız tükenecek" ifadelerini kullanmıştı. Young, mektubunda, Kongre'nin yardım için teklif edilen ek bütçeyi onaylamasını talep etmişti. (DIŞ HABERLER)