Zelenski, Biden'ın 'küçük istila' sözlerine tepki gösterdi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ABD Başkanı Joe Biden'ın dün Rusya'yla krize dair yaptığı değerlendirmede 'küçük istila' senaryosunda NATO'nun bölünebileceğini söylemesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna krizine dair senaryoları ve NATO'nun Rusya'ya vereceği olası yanıtları değerlendirirken işgal ve 'küçük istila' ayrımı yapması Kiev'in tepkisini çekti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Büyük güçlere şunu hatırlatmak isteriz ki, küçük istilalar veya küçük uluslar yoktur" dedi. "Tıpkı önemsiz kayıplar veya sevdiklerinizin kaybı sonrası az keder de olmadığı gibi. Bunu, büyük bir gücün devlet başkanı olarak söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Biden, Ukrayna krizine dair bugüne dek yaptığı en kapsamlı açıklamada, NATO'da Rusya'ya verilecek tepki konusunda bölünmüşlük yaşandığını ifşa etmişti. Biden, Rusya'nın 'Ukrayna'ya gireceğine inandığını' söylerken, 'küçük bir istila' senaryosunda NATO'nun ne yapılacağı konusunda bölünmüş olduğunu ağzından kaçırmıştı. Biden, işgal senaryosunda Rusya'dan hesap sorulacağını söylese de verilecek tepkinin Rusya'nın 'ne yaptığına bağlı olacağını' belirtmiş; "Küçük bir istila olması başka bir şey, o zaman ne yapacağımız ve yapmayacağımız konusunda kavgaya tutuşacağız" demişti.

Bu sözlerin 'Moskova'ya yeşil ışık mı yakılıyor?' tartışması başlatması sonrası Beyaz Saray'dan dolaylı düzeltme gelmişti. (DIŞ HABERLER)