Zaharova'dan İsrail sorusuna yanıt: Ukrayna'ya gönderilen silahlar meşru hedef

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Ukrayna'ya silah gönderebilecekleri açıklaması sorulan Rusya Dışişleri Sözcüsü "Silah gönderen ülkeler, bu silahları meşru hedef olarak kabul edeceğimizi anlamalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsrail'i Ukrayna'ya silah sevkiyatının 'krizi gerginleştireceği' konusunda uyararak, "Silah sevkiyatı yapan tüm ülkeler, bu silahların Rusya Silahlı Kuvvetleri için meşru hedefler olarak kabul edeceğimizi anlamalıdır" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, başkent Moskova'da basın toplantısı düzenledi.

Anadolu Ajansı muhabirinin, İsrail'in Ukrayna'ya askeri yardım yapma yönündeki planlarıyla ilgili sorusu üzerine Zaharova, Ukrayna'ya silah sevkiyatı konusunda ülkeleri coğrafi prensibe göre ayırmadıklarını söyledi.

Zaharova, "(Ukrayna'ya) Silah sevkiyatı yapan tüm ülkeler, bu silahların Rusya Silahlı Kuvvetleri için meşru hedefler olarak kabul edeceğimizi anlamalıdır. Pozisyonumuz iyi biliniyor. Ek veya yeni silah tedarik etmeye yönelik herhangi bir girişimin, krizin gerginleşmesine yol açacağı kabul edilmelidir. Herkes bunun farkında olmalıdır" yanıtını verdi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Amerikan CNN televizyonuna verdiği röportajda, "Ukrayna'ya askeri yardım yapmayı değerlendirdiklerini" ve "İran'ın silah üretimine karşı harekete geçtiklerini" söylemişti. (HABER MERKEZİ)