Yüzüklerin Efendisi oyuncularından 'Güç Yüzükleri' kadrosuna destek

"Yüzüklerin Efendisi" oyuncuları Elijah Wood, Dominic Monaghan, Bill Boyd ve Sean Astin, ırkçı eleştiriler yöneltilen 'Güç Yüzükleri' dizisinin oyuncu kadrosuna destek verdi.

Dominic Monaghan, Elijah Wood ve Billy Boyd
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Peter Jackson'ın "Yüzüklerin Efendisi" film serisinin oyuncuları Elijah Wood, Dominic Monaghan ve Bill Boyd, 'Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri' dizisine yönelen ırkçı tepkilere karşı bir araya geldi. Oyuncular, Orta Dünya canlılarının kulaklarını çeşitli cilt tonlarında gösteren tişörtlerle fotoğraf çektirdi.

Elijah Wood çekilen fotoğrafı sosyal medya hesabından "Hepinizin aramızda yeri var" notuyla paylaştı. 'Güç Yüzükleri'nde siyah elf Arondir'i oynayan  oyuncu Ismael Cruz Córdova, Wood'un tweetine "Çok sevgiler" mesajıyla yanıt verdi. 

Oyuncu Sean Astin de aynı desenin yer aldığı şapkasını taktığı fotoğrafını paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Britanyalı yazar J.R.R. Tolkien’in 1954’te yayımladığı Yüzüklerin Efendisi üçlemesi, 2000’lerin başında beyazperdeye uyarlandı. Kurgusal Orta Dünya’daki Hobbit, Elf, cüce gibi karakterlerin tamamını beyaz ırktan oyuncular canlandırdı. 

Geçtiğimiz hafta Amazon Prime Video'da izleyicilerle buluşan ve Orta Dünya’da geçen 'Güç Yüzükleri' dizisi ise ırksal çeşitliliği gözeten bir oyuncu kadrosu oluşturdu. Hobbit ve Elfler arasında siyah oyuncular da kullanıldı. Dizide kurgusal Orta Dünya'nın daha önceki tasvirlerinde beyaz olan karakterleri siyah oyuncuların canlandırması bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki topladı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)