Yüzüklerin Efendisi izleyicileri Amazon dizisinde 'çıplaklık' istemiyor: 32 bin imza toplandı

Yüzüklerin Efendisi hayranları Amazon'un çektiği Yüzüklerin Efendisi dizisi için imza kampanyası başlattı. İzleyiciler dizide çıplaklık kullanmamasını istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - J.R.R. Tolkien'in eserlerinden uyarlanacak ve Amazon Prime Video'da yayımlanacak Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) dizisi için Yüzüklerin Efendisi serisinin izleyicileri ve okurları imza kampanyası başlattı. Catholic Memes isimli bir grubun Change.org'da başlattığı imza kampanyasında dizide çıplaklık kullanılmaması istendi. 

Independent Türkçe'nin Screen Rant'tan aktardığı habere göre, söz konusu kampanyanın dizinin Yeni Zelanda'nın Auckland şehrinde gerçekleştirilen çekimleri sırasında oyuncu kadrosuna yapılan çıplaklık uyarısından kaynaklandığı öne sürüldü. İddiaya göre oyunculara kısmi ya da tam çıplaklığa dair rahat olmaları söylendi. 

Jennifer Ward-Lealand'in samimiyet koordinatörü olarak diziye dahil edilmesi de iddiaya kanıt olarak gösteriliyor. Amazon ve yönetmen J.A. Bayona'ya seslenen imza kampanyası 32 binin üstünde kişi tarafından imzalandı.

İmza kampanyası metninde şu ifadeler yer alıyor:

"Amazon Prime, film üçlemesinin öncesinde geçecek Yüzüklerin Efendisi dizisine sahip. 'Samimiyet koordinatörü' işe aldılar ve oyunculardan çıplak sahneleri çekerken rahat olmalarını istediler. Tolkien'in çalışmaları ahlaki açıdan güvenli ve Hıristiyan sembolizmiyle dolu. O dindar bir Katolik'ti ve mirasının gereksiz çıplaklıkla hatta en ufak bir çıplaklıkla lekelenmesine gerek yok. Tolkien'in yaratımları her zaman aile dostu olmuştur, onu bu şekilde tutun."

.