Yüzbinler Kılıçdaroğlu için İstanbul’da: ‘Tayyip kork, seni yıkıyoruz'

Millet İttifakı’nın İstanbul mitingine yüzbinlerce kişi katıldı. Kılıçdaroğlu, "Hiç kimseyi ötekileştirmeyen, yaşam tarzını sorgulamayan bir cumhurbaşkanı olacağım. Size söz veriyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Millet İttifakı'nın İstanbul mitingi, yüzbinlerce kişinin katılımıyla Maltepe Etkinlik Alanı'nda başladı. Mitinge katılanlar, alana dört giriş kapısından girdi. Alana giremeyen binlerce kişi de kurulan bariyerlerin ardından mitingi takip etti.

Rapçi Ozbi'nin mini konseriyle başlayan mitingde, Millet İttifakı'nın İstanbul'daki belediye başkanları, milletvekilleri ve milletvekili adayları kürsüye davet edilerek katılımcıları selamladı.

DENİZLER İSİMSİZ ANILDI

Mitingde, isimleri anılmadı ama asılarak idam edilmelerinin 52. yıldönümünde devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'a ithafen yazılan Can Yücel'in "Aşk olsun" şiiri okundu.

KARAMOLLAOĞLU: SENEYE SORUNLARIN BÜYÜK KISMINI ÇÖZMÜŞ OLACAĞIZ

Mitingde ilk sözü, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu aldı. Karamollaoğlu konuşmasında, Kılıçdaroğlu'na ve Millet İttifakı'na oy isteyerek söz verdi:

"Seneye bu meydanda bir araya geldiğimizde problemlerimizin büyük kısmını çözmüş olacağız."

YAVAŞ: SAVAŞA MI SEÇİME Mİ GİDİYORUZ?

Saadet liderinden sonra kürsü sırası Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'taydı. Yavaş, iktidarın savaş araçlarıyla propaganda yapmasını eleştirdi. "21 yıllık iktidarlarında yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını anlatacaklarına tüfek, uçak, gemi anlatıyorlar" ifadelerini kullanan Yavaş, "Sanki seçime değil, savaşa gidiyoruz" dedi.

'KATRİLYONLUK DOSYALAR İÇİN 15 MAYIS’I BEKLİYORUZ'

Yavaş'ın konuşmasında 15 Mayıs vurgusu da vardı. ABB Başkanı, "9 katrilyonluk yolsuzluk dosyası var, 16 katrilyonluk Ankapark dosyası var. 15 Mayıs'ı bekliyoruz" diye konuştu.

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A: ALLAH İYİLİĞİNİ VERSİN BE KARDEŞİM

Yavaş'tan sonra kürsüye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından mitingde zafer işareti yaptığı videosunun yayınlanmasına karşı öfkesini dile getirdi. "Bizler siyasi rakiplerimizin eşlerini miting meydanlarında konuşmadık" diyen İmamoğlu, ismini anmadı ama Erdoğan'a seslendi:

"Allah sana da sevgi versin. Allah iyiliğini versin be kardeşim, daha ne diyeyim."

NÜKTELİ AMBULANS ÇAĞRISI

İmamoğlu, konuşmasını yarıda kesti ve sağlık personelini göreve çağırdı. İmamoğlu'nun bu çağrısı nükteliydi:

"Buraya ambulans lazım. 'Tayyip kork, seni yıkıyoruz' yazan pankartın altına."

GEZİ DAVASI VURGUSU

İmamoğlu'nun konuşmasında adalet vurgusu da vardı. İBB Başkanı, "Gezi davası da dahil haksız yere hapiste tutulan herkese adalet istiyoruz" dedi.

BABACAN: CEBİNİZDEN 124 DOLARI KİM ÇALDI?

Kürsüyü İmamoğlu'ndan devralan Ali Babacan, cebinden 200 lira çıkardı ve "2009'da tedavüle girdiğinde 134 dolar ediyordu. Şimdi 10 dolar bile etmiyor. Sizin cebinizden 124 doları kim çaldı?" diye sordu. 

UYSAL: YETER DİYECEĞİZ

Babacan'dan sonra kürsüye çıkan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın konuşmasında ise yolsuzluk vurgusu vardı. Uysal, "Bu büyük ülkenin kaynaklarını 85 milyona değil de bir avuç insana yedirenlere 'Yeter' diyeceğiz" dedi.

DAVUTOĞLU: HUZURA KAVUŞTURACAK MİLLET İTTİFAKI GELECEK

Kürsü sırası Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na geldiğinde ise, "Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş son Başbakanı" anonsu yapıldı. Davutoğlu, konuşmasında partisinin ismine sık sık vurgu yaptı ve şunları söyledi:

"Milleti kuru soğana muhtaç edenler gidecek, Anadolu yiğitleri geri gelecek. Mülakat gidecek, liyakat gelecek. Cumhurbaşkanlığı sistemi gidecek, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem gelecek. Yalana, yolsuzluğa boğulmuş Cumhur İttifakı gidecek, milleti huzura kavuşturacak Millet İttifakı gelecek."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önce kürsüye çıkan son isimdi. Karamollaoğlu, Yavaş, İmamoğlu, Babacan, Uysal ve Davutoğlu kürsüye çağrılırken "Cumhurbaşkanı Yardımcısı" diye anons edilirken, Akşener için "Millet İttifakı'nın müstakbel Başbakanı" denildi.

AKŞENER: BAŞBAKAN DEMEKLE OLMAZ, BİR OY KEMAL’E BİR OY MERAL’E

Torunu Pars'la birlikte kürsüye gelen Akşener, mikrofonu eline alır almaz "Öyle Başbakan demekle olmaz. Oylarınızı istiyorum oylarınızı. Bir oy Kemal'e, bir oy Meral'e" dedi. Akşener, miting alanındaki kalabalığı işaret ederek "Burası gösteriyor ki, 14 Mayıs'ta Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü'ne göndereceğiz" diye konuştu.

'HIRSIZ TAYYİP' SLOGANLARI

Akşener'in konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın olduğunu ve birlikte yolsuzluk yaptıklarını iddia eden bir video yayınlayan Ali Yeşildağ'a değindi. Bu sırada miting alanını dolduranlar "Hırsız Tayyip" sloganları attı.

'GİDİYOR TİRAN, GELİYOR GELMEKTE OLAN'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüye son çıkan isim oldu. Miting alanını dolduranların büyük bir coşkuyla karşıladığı Kılıçdaroğlu için anons edilirken, "Gitti gidiyor tiran, geliyor gelmekte olan" ifadesi de dikkat çekiciydi.

KILIÇDAROĞLU: HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK

"Değişime hazır mısınız, demokrasiyi geri getirmeye hazır mısınız? Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'ye inşa etmeye hazır mısınız?" diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, "Söz mü?" diye sordu. Alandakiler hep bir ağızdan "Söz" yanıtı verdi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu "Hiçbir yoksul ailenin elektriği, suyu, doğalgazı kesilmeyecek. Bu ülkeyi cennet gibi yapacağız, hepimiz huzur içinde yaşayacağız" dedi

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Hiç kimseyi ötekileştirmeyen, yaşam tarzını sorgulamayan bir cumhurbaşkanı olacağım. Size söz veriyorum."

EN UZUN KONUŞMA İMAMOĞLU’NDAN

İstanbul mitinginde dikkat çeken bir başka detay ise, kürsüyü kullanım süreleriydi. En uzun konuşmayı İmamoğlu, en kısa konuşmayı Karamollaoğlu yaptı. İmamoğlu'nun 28 dakika kürsüde kaldığı mitingde, Karamollaoğlu 6, Uysal 20, Babacan 14, Yavaş 12, Akşener 8, Davutoğlu 18, Kılıçdaroğlu 15 dakika konuştu.