Yurtta kalmadıkları halde ücret istenen öğrenciler Meclis gündeminde

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, İslahiye’de bulunan KYK yurdunda kalmadıkları halde para istenen ve tehdit edilen öğrencileri Meclis gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek Partisi (EMEP) Milletvekili Sevda Karaca, İslahiye Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında konaklamadıkları halde öğrencilerden yurt ücret istenmesini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a sordu.

Yeni eğitim ve öğretim yılı başında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kararı ile depremden etkilenen kentlerde teorik programlarda uzaktan eğitim kararının üniversite senatolarına bırakıldığını hatırlatan Karaca, Gaziantep Üniversitesi senatosu kararı ile İslahiye Meslek Yüksekokulunda da uzaktan eğitime geçildiğini ve öğrenciler kentlerine dönerek yurtları boşalttıklarını ifade etti.  

Mezopotamya Ajansı’nın haberine atıf yapan Karaca İslahiye’de bulunan Ukkaşe KYK Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu’nda kaydı bulunan öğrencilerden yurtta kalmadıkları halde ekim ve kasım aylarının yurt ücretleri olan 690 TL’nin yatırılmasının istendiğini aktardı. Karaca, öğrencilerin ücretin ödenmemesi durumunda kayıtlarının silinmesi ile tehdit edildiklerini söyleyerek Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yanıtlanmasını istediği soru önergesinde tek bir soru sordu: “Öğrencilerden 1 gün dahi konaklamadıkları halde yurt ücreti neden istenilmektedir?” (HABER MERKEZİ)