Yunanistan'ın turizm planı açıklandı: Kapılar 14 Mayıs'ta 'şartlı' olarak açılıyor

Yunanistan hükümeti, "Tek istediğiniz şey Yunanistan" sloganıyla 2021 turizm sezonunu 14 Mayıs'tan itibaren açmayı planladıklarını duyurdu. Buna göre, korona virüsü aşı yaptıran, antikoru bulunan veya Covid testi negatif çıkan kişiler Yunanistan'a tatil için kabul edilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan hükümeti, 2021 turizm sezonunun korona virüsü salgınının gölgesinde 14 Mayıs'ta resmen başlayacağını açıkladı. Buna göre Yunanistan, Covid-19 aşısı yaptırmış veya Covid-19 geçirmiş ve antikoru bulunan kişilerin yanı sıra negatif test ibraz edebilen kişileri ülkeye turist olarak kabul edecek.

'KAPSAMLI BİR PROTOKOL İLE HAZIRIZ'

Yunanistan Turizm Bakanı Harry Theocharis, telekonferansla katıldığı IBT Berlin Turizm Fuarı'nda, 2021 yaz sezonunun 14 Mayıs'ta açılacağını duyurdu. Yunan Bakan, "Yunanistan 2021 yazına kapsamlı bir protokol ile hazır. Aşı olan, antikoru bulunan veya testleri negatif çıkan turistleri bekliyoruz. Bütün turistlere rastgele test yapılacak" dedi.

Herkesin tatile ihtiyaç duyduğunu söyleyen Theocharis, bu yılki sloganlarının "Tek istediğiniz şey Yunanistan" olduğunu da duyurdu. 

TURİZM ÇALIŞANLARINA AŞI ÖNCELİĞİ

Theocharis, aşılama kampanyasında nüfusun risk altında bulunan kesimlerinden sonra turizm sektöründe çalışan kişilere öncelik verileceğini de açıkladı. Yunan Bakan, turizm sektöründe çalışanlara düzenli test zorunluluğu getirdiklerini de açıkladı.

'DİJİTAL AŞI SERTİFİKASI' TARTIŞMASI SÜRÜYOR

Ekonomisinin yaklaşık beşte biri turizme dayanan ve her beş kişiden birinin bu sektörde çalıştığı Yunanistan, Covid-19 salgını nedeniyle bu yaz da kayba uğramamak için Avrupa çapında bir aşı sertifikası için de bastırıyor. Böyle bir sertifikaya başta soğuk yaklaşan Brüksel'in de son günlerde bir orta yol bulmaya çalıştığı belirtiliyor. 

Avrupa Komisyonu'nun başkan yardımcısı olan Yunan siyasetçi Margaritis Schinas, böyle bir sertifikanın yaz başına kadar hazır olacağına inandığını söyledi. Yunan devlet televizyonu ERT'ye konuşan Schinas, "Son zirveden sonra böyle bir dijital sertifikaya ihtiyaç duyulduğu konusunda bir görüş birliğine yaklaşıldığını düşünüyorum. Bu bir Avrupa ürünü olacak ve Avrupa çapında aynı şey kullanılacak" dedi. Bununla birlikte, Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen'in, bir aşı sertifikasının yasal ve teknik açıdan sorunlar doğurabileceğine inandığı da biliniyor. (DIŞ HABERLER)