Yunanistan'da seçimi kaybeden Aleksis Çipras istifa etti

SYRIZA liderliğinden istifa ettiğini duyuran Çipras, "Yeni bir döngü başlatmanın zamanı geldi. Olumsuz sonuç bu döngünün başlangıcı olabilir ve olmalıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da Aleksis Çipras, pazar günkü seçimlerde aldığı yenilginin ardından ana muhalefet radikal sol parti SYRIZA'nın başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. Çipras, 'yenilenecek olan SYRİZA’nın liderliği için yapılacak seçimlerde aday olmayacağını' söyledi.

Partide ‘bir reformun gerekli olduğunu’ belirten Çipras, "Yeni bir döngü başlatmanın zamanı geldi. Olumsuz sonuç bu döngünün başlangıcı olabilir ve olmalıdır. Bu zorlu yolculukta tavizler, zor kararlar ve yaralanmalar oldu ama tarihe iz bırakan bir yolculuktu” ifadelerini kullandı.

NAZIM HİKMET'E ATIFTA BULUNDU

BBC Türkçe'nin Atina temsilcisi Stelyo Berberakis'in aktardığına göre Çipras, halkın sorunlarını daha iyi anlayacak yeni bir SYRIZA’nın kurulması için elinden gelen bütün gayreti göstereceğini söylerken Nazım Hikmet’in “En güzel deniz henüz gidilmemiş olandır” şiirindeki mısrasına atıfta bulundu. (DIŞ HABERLER)