Yunanistan'da karda mahsur kalan binlerce kişiye 2 biner euro tazminat ödenecek

Yunanistan'ın başkenti Atina'da dün binlerce kişinin mahsur kaldığı çevre yolunun işletmeci şirketi, sürücülere 2 biner euro tazminat ödemeyi kabul etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Komşu Yunanistan'ı etkisi altına alan kar fırtınasında başkent Atina'yı çevre yollarına bağlayan ve özel bir şirket tarafından işletilen Attiki Odos yolunda yüzlerce kişinin mahsur kalmasının yankıları sürüyor. Atina'nın en büyük çevre yolunun işletmeci şirketi Attiki Odos SA, yolda kalan sürücülere kişi başı 2 bin euro tazminat ödemeyi kabul etti.

Kathimerini gazetesinin haberine göre karar, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in şirket yöneticilerine telefon ederek otobanın acil durum mekanizmasının neden çöktüğüne dair yanıtlar istemesinin ardından alındı. 

Attiki Odos yolunda dün aniden bastıran kar fırtınası sonrasında binlerce kişi mahsur kalmıştı. Atina Başsavcısı Sotiria Papageorgakopoulou'nun da yolun kapanması nedeniyle soruşturma başlattığı belirtilmişti. Soruşturmada, yolu işleten şirketin kar fırtınası sırasında normal trafiği sağlamak ve sürücüleri korumak konusunda gerekli önlemleri alıp almadığı incelenecek.

Hükümet Sözcüsü Giannis Oikonomou ise bugün yaptığı açıklamada, şu ana kadar 3 bin 500'den fazla kişinin tahliye edildiğini, yaklaşık 1200 aracın ise hâlâ otobanda durduğunu açıkladı. Askerlerin de katıldığı kurtarma çalışmaları devam ederken, Oikonomou "Çok zor bir gece geçirdik ve Attiki Odos'ta insan üstü bir tahliye çabası sürüyor. Hâlâ zor bir aşamadayız, meteorolojiye göre bir süre sonra hava koşulları yeniden zorlu hale gelecek" dedi.

Yunanistan'da Elpida adı verilen kar fırtınasının yarına kadar devam etmesi bekleniyor. (DIŞ HABERLER)