Yunanistan’da fırtına ve sel: Ölü sayısı 10'a yükseldi

Yunanistan İklim Krizi Bakanı Kikilias, Daniel fırtınası ve beraberinde getirdiği şiddetli yağış ve seller sebebiyle 10 kişinin yaşamını yitirdiğini, iki bölgede dört kişinin kayıp olduğunu bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Komşu Yunanistan'ın İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, Daniel fırtınası, şiddetli yağış ve seller nedeniyle 8 Eylül Cuma günü itibarıyla 10 kişinin hayatını kaybettiğini, Volos ve Pilio bölgelerinde dört kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

Kathimerini’nin haberine göre, Kikilias, Larissa’daki Pinios Nehri ile Yiannouli ve Tyrnavos’taki durum karşısında yetkililerin alarm halinde olduğunu kaydetti. Larissa’nın bazı bölgelerinin sular altında kaldığını aktaran Kikilias, sellerin şiddetlenebileceğini belirtti.

BİN 700 KİŞİ KURTARILDI

Hükümetin bölgeye müdahalesinin nehir sularının yönünü değiştirdiğine yönelik iddiaları reddeden Bakan Kikilias, halkı ‘insan hayatına ilişkin yalan haberler karşısında dikkatli olmaya’ çağırdı. Kikilias, “Daniel fırtınası sebebiyle maalesef 10 vatandaşımız hayatını kaybetti; Volos ve Pilio’da dört kayıp var. Dün Agia Triadha’da olduğu gibi buradaki kayıp kişilerin de sağlıklı ve güvende olduklarını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Üç gün önce başlayan arama-kurtarma çalışmaları hakkında da bilgi veren Kikilias, havadan ve karadan devam eden çalışmalar kapsamında toplam bin 700 kişinin kurtarıldığı, bu kişilerin 150’sinin acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyduğu bilgisini paylaştı.

Bakanın verdiği bilgilere göre, arama-kurtarma ve yardım çalışmalarına aralarında İsviçre’den gönderilen helikopterlerin de olduğu 20 helikopter katılıyor. Kikilias, İtfaiye ve Silahlı Kuvvetler'e bağlı hava desteğinin devam eden aşırı hava koşulları ve yoğun şimşekler nedeniyle perşembe öğleden önceye kadar faaliyet gösteremediğini belirtti. (DIŞ HABERLER)