Önce orman yangını, şimdi fırtına: Daniel Yunanistan'ı vurdu

Yunanistan'da ağustos ayında etkili olan orman yangınlarının ardından Daniel fırtınası, şiddetli yağış ve seller hayatı olumsuz etkiledi. Bir kişi çöken duvarın altında kalarak hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

LEFKOŞA - Ağustos ayında başta başkent Atina, Evros (Meriç) ve Aleksandrupoli (Dedeağaç) olmak üzere büyük orman yangınlarının yaşandığı komşu Yunanistan, Daniel fırtınasının beraberinde getirdiği şiddetli yağış ve sellerin etkisi altına girdi.

Fırtına, yağış ve seller, 4 Eylül Pazartesi akşam saatlerinden bu yana Yunanistan anakarası, İyonya ve Kuzey Ege olmak üzere pek çok bölgede etkili oluyor.

7 BİNDEN FAZLA YILDIRIM DÜŞTÜ

Yunanistan basınının aktardığı son bilgilere göre, Atina Ulusal Gözlemevi'nin Zeus yıldırım kayıt sistemi, son saatlerde ülke genelinde 7 binden fazla yıldırım düştüğünü rapor etti. Kaydedilen en yüksek yağış, 103 milimetre ile Pilio Dağı'ndaki Zagora'ya düştü. Orta Yunanistan'da Theologos, Portaria, Tragana ve Makrykapa da şiddetli yağışlardan etkilendi.

BİR KİŞİ ÇÖKEN DUVARIN ALTINDA KALARAK HAYATINI KAYBETTİ

Selanik, trafik kazalarıyla birlikte büyük trafik sıkışıklıkları yaşadı. Yunanistan'ın ikinci büyük kentindeki halka, 112 âcil durum hattı üzerinden olası dolu fırtınası ve olumsuz hava koşullarına dair uyarılar yapıldı.

Volos'ta çöken bir duvarın altında kalan bir kişi hayatını kaybetti. Kentte, sel nedeniyle birçok sürücü araçlarında mahsur kaldı. Başta Krafsidonas olmak üzere, akarsulardaki su seviyelerinin yükselmesinin komşu ilçeler için tehdit oluşturduğu uyarısı yapıldı. Resmi makamlar, halktan fırtınanın dinmesine dek evlerinde kalmalarını istiyor.

YILLIK YAĞIŞ ORTALAMASININ ÜZERİNDE YAĞMUR DÜŞTÜ

Pelion Dağı'nda da bugüne dek rastlanmamış yağış seviyeleri kaydedildi. Meteoroloji uzmanı Kostas Lagouvardos, Zagora'da kaydedilen yağmur seviyelerinin Atina'nın yıllık ortalamalarını aştığını belirtti. Bölgedeki sağanak yağışların devam etmesi bekleniyor.

Korfu'da fırtına elektrik tedarikini kesintiye uğrattı ve havaalanı operasyonlarını aksattı. Sekiz uçuş, hava koşulları nedeniyle aksamaya uğradı. Volos ve Pilion'da polis, âcil servisler hariç, sel nedeniyle araç hareketlerine kısıtlamalar getirdi. Çeşitli bölgelerde halka, dış mekan aktivitelerini sınırlamaları konusunda cep telefonlarıyla uyarılar gönderildi.

ORMAN YANGINLARINDA EN AZ 20 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Daniel fırtınası, Yunanistan'ı etkileyen ve en az 20 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan orman yangınlarının ardından geldi. Ülkedeki fırtına ve şiddetli yağışlar devam ederken, sosyal medya kullanıcıları da fırtına ve sel görüntülerini paylaşıyor.