Yunanistan'da eski başbakandan 'Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği kapatılsın' çağrısı

Eski Yunanistan Yüksek Mahkemesi Başkanı ve eski Başbakanı Thanu, Batı Trakya Fenerbahçe Taraftarları Derneği'nin kapatılmasını istedi. Dernek başkanı Mümin Hasan, Thanu'ya tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batı Trakya Fenerbahçe Taraftarları Spor-Kültür Derneği Başkanı Mümin Hasan, derneklerinin kapatılması çağrılarına tepki göstererek, her zaman kanunlar çerçevesinde hareket ettiklerini belirtti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, eski Yunanistan Yüksek Mahkemesi Başkanı ve eski Yunanistan Başbakanı Vasiliki Thanu, Batı Trakya Fenerbahçe Taraftarları Spor-Kültür Derneği'nin "kamu güvenliğine tehdit oluşturduğunu" iddia ederek, derneğin kapatılması çağrısı yaptı.

HASAN: TEK GAYEMİZ SPOR FAALİYETLERİNDE YER ALMAK VE FENERBAHÇE'Yİ TEMSİL ETMEK

Çağrıya tepki gösteren dernek başkanı Mümin Hasan, her zaman kanunlar çerçevesinde hareket ettiklerini söyledi. Hasan, "Bizler sporun insanlık adına birlik, beraberlik, bütünleşme ve dayanışma ruhunu ön planda tuttuğunu ve böyle de olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Hasan," özellikle aşırı sağcı Yunanlar tarafından derneğin hedef alındığını ve siyasete alet edilmek istendiğini" belirterek, tek gayelerinin her türlü spor ve kültürel faaliyetlerde yer almak ve Fenerbahçe'yi, Yunanistan'da en iyi şekilde temsil etmek olduğunun altını çizdi.

THANU: BATI TRAKYA İFADESİNİ SADECE TÜRKİYE KULLANIYOR

Thanu, yayımladığı bir makalede, derneğin kamu güvenliğine tehdit oluşturduğunu ve kapatılması gerektiğini ileri sürmüştü.

Derneğin isminde yer alan "Batı Trakya" ifadesinin sadece Türkiye tarafından kullanılan bir ifade olduğunu ileri süren Thanu, Yunan mahkemelerini kararlarını gözden geçirmeye çağırmıştı.

Batı Trakya Fenerbahçe Taraftarları Spor-Kültür Derneği, Gümülcine'deki ilgili mahkeme tarafından tüm izinlerin verilmesi üzerine Ekim 2022'de faaliyete başlamıştı. (HABER MERKEZİ)