Yunanistan: Erdoğan-Miçotakis görüşmesi 20 Eylül'de

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Marinakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in 20 Eylül'de ABD'nin New York kentinde bir araya geleceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in görüşme tarihini açıkladı.

Kathimerini gazetesinin aktardığına göre, Erdoğan ve Miçotakis, ABD'nin New York kentinde yapılacak 78'inci Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu marjında 20 Eylül'de bir araya gelecek. Buna göre, Miçotakis, 19 Eylül'de Yunanistan'dan ABD'ye gidecek ve Erdoğan ile görüşmesinin ertesi günü de BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşecek. Öte yandan, daha önce iki liderin 18 Eylül’de görüşmesi planlanmış fakat Yunanistan’da geçen hafta etkili olan sel felaketi sebebiyle bu görüşme ertelenmişti.

DIŞİŞLERİ BAKANI GERAPETRİTİS, 5 EYLÜL'DE FİDAN'LA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis, Erdoğan ve Miçotakis’in görüşmesiyle ilgili hazırlıkları planlamak üzere 5 Eylül’de Ankara’ya gelmiş ve mevkidaşı Hakan Fidan’la görüşmüştü. (DIŞ HABERLER)