Yunanistan bayrağının yanına Filistin bayrağı asan göstericiye gözaltı

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Parlamento binasının önünde, Yunanistan bayrağı ile Filistin bayrağını yan yana asan 22 yaşındaki Filistinli gözaltına alındı.

5 Kasım'daki protestolardan.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın başkenti Atina'da 5 Kasım Pazar günü düzenlenen Gazze'ye destek gösterisinde, Parlamento binasının önünde, Yunanistan bayrağı ile Filistin bayrağını yan yana asan göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yunan Polis Teşkilatı'ndan (ELLAS) yapılan açıklamada, 22 yaşındaki Filistin vatandaşının kimliği tespit edilerek gözaltına alındığı ve adliyeye sevk edildiği belirtildi.

GÖSTERİCİLER İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE YÜRÜMÜŞTÜ

Anadolu Ajansı'nın Kathimerini gazetesinden aktardığına göre, Filistinli gösterici, Yunanistan devletinin yabancı bir devletle olan dostane ilişkilerini bozma tehlikesine yol açma suçlamasıyla karşı karşıya bulunuyor.

Sintagma Meydanı'nda 5 Kasım'da toplanan kalabalık, önce Filistin'e destek için düzenlenen konseri dinlemiş, ardından İsrail'in Atina Büyükelçiliği'ne yürümüştü. Ülkenin Filistin'e verdiği desteği yetersiz bulan eylemciler, hükümetin Filistin politikasını da eleştirmişti.

22 yaşındaki göstericinin bir aydınlatma direğine tırmandığı ve Filistin ve Yunanistan bayraklarını yan yana astığı ifade edilmişti. Göstericinin bayrağı asma anı sosyal medyada paylaşılırken, bazı kullanıcılar Yunanistan bayrağını indirdiğini iddia etmişti. (DIŞ HABERLER)