Yunanistan basını Fatih Terim'i yazdı: Maaşı ne kadar olacak?

Panathinaikos ile ilk idmanına çıkması beklenen Fatih Terim, Yunanistan'da gündem oldu. Kathimerini, 70 yaşındaki teknik direktörü "Boğaz'ın imparatoru" sözleriyle niteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Süper Ligi'nden Panathinaikos ile anlaşan teknik direktör Fatih Terim, sözleşmesini imzalamak üzere Atina'ya gitti. Yeni takımıyla ilk idmanına bugün çıkması beklenen Terim, Yunanistan basınında gündemde.

'JOVANOVIC İLE BENZER OLACAK'

Geçtiğimiz saatlerde, Panathinaikos'un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Fatih Terim ile anlaşma sağlandığı duyuruldu. Ancak, Terim'in kazancıyla ilgili bilgi paylaşılmadı. Yunanistan basını ise, Terim'in olası maaşını yazdı. "Galatasaray'la tarih yazan Türk teknik direktör" sözleriyle nitelenen Terim'in, Panathinaikos'un eski hocası Ivan Jovanovic ile benzer bir maaş alacağı belirtildi. Ivan Jovanovic'in bonuslar hariç 900 bin euro net ücret kazandığı bildirilmişti.

'NETFLİX'TE BELGESEL OLMASI TESADÜF DEĞİL'

Terim'in biyografisine yer veren Sport24'te, 70 yaşındaki teknik direktörün şampiyonlukları sıralandı. Alper Görmüş'ün 2008 yılında kaleme aldığı yazıdaki "Terim'e bakan Türkiye'yi görür" ifadelerinin hatırlatıldığı haberde, "Terim'in Netflix'te belgesel haline getirilmesi tesadüf değil" denildi. 

'BOĞAZ'IN İMPARATORU'

Kathimerini ise, Terim'i "Boğaz'ın imparatoru" olarak niteledi. Terim'in sık sık kullandığı "İmkansız yoktur, mucizeler zaman alır" sözüne de yer veren Kathimerini'de, "Türkiye'deki en iyi antrenörler onun öğrencileriydi" ifadeleri kullanıldı.

'HEMEN KOLLARI SIVAYACAK'

Ta Nea da, "Panathinaikos, Ivan Jovanovic'in görevden alınmasının ardından Fatih Terim ile yeni bir döneme başlıyor" diye yazdı. Haberde, şu ifadeler yer aldı:

"Galatasaray ve Türk milli takımıyla tarih yazan teknik direktörün, çarşamba günü sabah saatlerinde ülkemize gelerek, hemen kolları sıvaması bekleniyor.
Türk futbolunun efsane ismi, Panathinaikos'u Türkiye'den devralacak ilk teknik direktör olacak. Yeşiller'le 1,5 yıllık sözleşme imzalayacak ve maddi getirisi çok yüksek olacak."

'TÜRK FUTBOLUNDAN DAHA BÜYÜK BİR İSİM'

ProtoThema'da, 70 yaşındaki teknik direktörün uzun bir biyografisi yer aldı. Terim'in Türkçe olarak 'kabadayı' sözleriyle nitelendirildiği haberde, Terim'in futbolculuk kariyerine ilişkin şu ifadeler kullanıldı: "Terim sert ve çabuk sinirlenen bir oyuncuydu, adil oyunun, hatta saf oyunun sınırlarını kolaylıkla aştı."

Terim'in "Türk futbol tarihinin açık ara en başarılı teknik direktörü" sözleriyle tanımlandığı haberde şöyle devam edildi: "Dolayısıyla Terim, Türk futbolunun en büyük şahsiyeti olarak değil, Türk futbolunun kendisinden daha büyük bir isim olarak anılmayı hak ediyor." (DIŞ HABERLER)