Yunan devlet televizyonundan Kazım Koyuncu şarkısıyla deprem yayını

Yunanistan devlet televizyonu ERT, sabah haberlerini Türkiye’den deprem görüntülerinin üstüne “Ben seni sevdiğimi dünyalara bildirdim...” şarkısını çalarak açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan devlet televizyonu ERT, bu sabah haberlerini “Ben seni sevdiğimi dünyalara bildirdim...” şarkısıyla açtı. 

Depremin ilk gününde Türkiye'ye arama kurtarma ekibi ve insani yardım malzemesi gönderen Yunanistan'dan destek mesajları gelmeye devam ediyor. 

ERT'de yayınlanan klipte, Kazım Koyuncu'ya ait olan Şevval Sam'ın seslendirdiği 'Ben Seni Sevdiğimi' şarkısı eşliğinde felaketin Maraş'taki görüntüleri yer aldı. O anlar sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi.

Bu arada Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini'de yer alan karikatürde "Hepimiz Türküz" ifadelerine yer verildi.

 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de dün Twitter hesabından paylaştığı Türkçe mesaj ile arama kurtarma ekiplerine övgüde bulunup teşekkür etmişti. Miçotakis, şu ifadeleri kullanmıştı. “İçimizi acıyla dolduran görüntüleri, bizi umutla dolduran görüntüler takip ediyor. Kurtarma ekiplerinin insanüstü çabalarına tek kelimeyle saygı duyuyoruz. Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar. Yaptıkları için onlara minnettarız." (HABER MERKEZİ)