Miçotakis'ten Türkçe paylaşım: Türkiye ve Yunanistan, hayat kurtarmak için birlikte çalışıyor

Sosyal medya hesabından Türkçe paylaşım yapan Miçotakis, "Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremlerin ardından uluslararası yardımlar Türkiye'ye ulaşmaya devam ederken, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Twitter hesabından paylaştığı Türkçe mesaj ile arama kurtarma ekiplerine övgüde bulunup teşekkür etti.

Deprem bölgelerinde çalışan Türkiye ve Yunanistan'dan ekiplere teşekkür eden Miçotakis, şu ifadeleri kullandı: “İçimizi acıyla dolduran görüntüleri, bizi umutla dolduran görüntüler takip ediyor. Kurtarma ekiplerinin insanüstü çabalarına tek kelimeyle saygı duyuyoruz. Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar. Yaptıkları için onlara minnettarız."

İKİ ÇOCUK KURTARILMIŞTI

Yunanistan İtfaiye Birliği'nden dün yapılan açıklamada, Yunanistan ekiplerin 50 yaşlarında bir erkek ve 7 yaşında bir kız çocuğu ardından 9 yaşında bir başka kız çocuğu daha kurtardığı belirtildi

Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimi'ne (EMAK) bağlı arama kurtarma uzmanı 21 itfaiyeci, 2 doktor, 3 acil yardım sağlık personeli, 2 arama kurtarma köpeğinden oluşan ekip pazartesi Yunan Silahlı Kuvvetlerine ait C-130 tipi uçakla Atina yakınlarındaki Elefsina Havaalanı'ndan Türkiye'ye ulaşmıştı. (DIŞ HABERLER)